Thailanda: “The land of smiles”


Cred că numele acesta a fost dat țării cu un anumit scop, deoarece peste tot vezi zâmbete și ai spune că acești oameni nu știu ce este tristețea și se bucură de puținul pe care îl au. Este renumită pentru peisajele sale unice și îti poate oferi o multitudine de aventuri spectaculoase. Aici sunt 8 lucruri pe care ar trebui să le vezi dacă ai ocazia să vizitezi capitala acestei țări:

8. SĂ ai o Călătorie prin suburbii:

Având în vedere diversitatea de care ai parte atunci când vizitezi aceast oraș îți sugerez să nu ratezi ocazia de a surprinde adevărata față a acestei țări unde ai ocazia să participi la stilul de viață a locuitorilor. Ele te întampină cu adevăratele tradiții și realitatea care îi înconjoară pe acești oameni, majoritatea zonelor fiind preponderat mai sărace.

7. Să surprinzi apusurile acestei țări:

Ca un mic sfat/sugestie este să surprinzi cât mai multe apusuri posibile mai ales în această țară. O să ai parte de niște culori spectaculoase, iar zbuciumul cotidian se surprinde în strânsă legătura cu apusul astfel reușind să se creeze o atmosferă de poveste. Cand surprinzi un astfel de apus în capitală vei observa toate luminile ce crează un joc hipnotic.

6. SĂ faci o vizitĂ templelor:

Thailanda este cunoscută pentru arhitectura sa inedită și prin construcțiile templelor. Numai in Bangkok se găsesc 400 de astfel de creații budiste. Acestea se enumeră printre cele mai frumoase temple din capitală: Emerald Buddha, Wat Phra Kaew, Wat Arun, Wat Saket. Vei avea ocazia să observi mozaicele și frescele lor care diferă de la templu la templu și sunt realizate meticulos.


5. SĂ Vizitezi bangkok-uL:

Bangkok este capitala țării Thailanda și totodată portul șef. Poți vizita atât orașul zgarie-nori, templele sacre Budiste cât și zonele mai sărace dar care surprind adevăratele tradiții oferindu-ți alte povești uluitoare si obiecte realizate manual. Câteva locații dintre acestea sunt: Grand Palace, Wat Prakeaw, Wat Pho, Chinatown, Sky Bar, croazieră pe râul Chao Phraya.

4.SĂ te urci Într-un zgÂrie-nori:

Bangkok este asemenea unei păsari phoenix ce își deschide aripile sale în mii de culori și nuanțe care te fascinează cu ușurință. Viața de noapte este cu totul aparte în această locație unde ai o multitudine de baruri și restaurante ce îți oferă și o priveliște a orașului. Eu am simțit nevoia de a experimenta o cină într-un zgârie nori așa că am ales Baiyoke Sky Hotel. Acesta avea 88 de etaje și oferea o imagine paronamică mistică.


3. SĂ MERGI CU TUC TUC-UL:

O plimbare cu tuc tuc-ul este o experiență unică și uimitoare de a vede orașul dar și periculos datorită traficului haotic. Aș putea asocia tuc tuc-ul cu un roller coaster deoarece este adrenalină pură. Dacă vrei să încerci ceva cu totul specific locației și tradițional te invit să mergi cu tuc-tuc-ul la o plimbare!

2. SĂ te bucuri de un masaj thailandez:

Masajul thailandez este un sistem tradițional de vindecare care combină mai multe principii indiene și posturi de yoga asiatice. Acest masaj este foarte popular în Thailanda deoarece îi ajută pe oameni să se simtă mai relaxați prin tehnicile specifice. Am încercat și eu un astfel de masaj in Bangkok. Vei găsi peste tot pe străzi saloane specifice, iar experiența este una cu totul diferit față de masajele clasice prin energia care îți este transmisă.

1. SĂ ÎNCERCI MÂNCAREA TRADIȚIONALĂ:

Thailanda este recunoscută dupa mâncarea ușoară de preparat cu componente puternic aromate și gusturi picante în același timp. Aici există o varietate largă: de la fructe exotice până la insecte, carne de crocodil și alte mâncăruri ciudate. Am încercat și eu gustul celui mai bun fruct exotic denumit Durian și carnea de pui preparată în coajă de palmier cu sos dulce, o adevărată artă culinară. Merită să încerci cât mai multe preparate specifice deoarece gusturile acelea cu siguranță nu le vei mai simți în alte locuri.

Thailanda este o țară care poate să îți ofere o varietate de experiențe, iar tu te poți bucura de multitudinea lor tocmai în capitală. Înainte să pornești la drum fi sigur că te documentezi despre ce presupune o călătorie în această țară, iar dacă nu știi ce oraș să alegi îți recomand cu drag Bangkok.