Modul prin care pui bazele unui business necesită timp, implicare și multă muncă. O persoană ambițioasă nu este neapărat o persoană de succes, tocmai de aceea, dacă îți dorești să realizezi propria afacere, trebuie să culegi informații din cât mai multe locuri, iar cărțile de business sunt făcute exact pentru a împărtăși experiențe ale persoanelor care au trecut prin ceea ce urmează să treci tu în drumul către succes.


8. Mentalitatea învingătorului-Carol S. Dweck

Carol S. Dweck este profesoară de psihologie la Universitatea Stanford şi este renumită pentru cercetările sale despre succes şi motivaţie. Dweck discută pe larg despre influenţele tipurilor de mentalitate în toate aspectele vieţii, de la afaceri la dragoste. Carol Dweck prezintă doua tipuri de gândiri, cea rigidă, și cea flexibilă, cea din urmă fiind mentalitatea corectă pentru o persoană care vrea să se dezvolte și să creeze o afacere. Aceasata susţine că poţi oricând să-ţi schimbi gândirea, trecând, aşadar, în tabăra oamenilor de succes.

Dacă îți dorești să pornești un business de la zero, această carte îti va prezenta diferite teorii legate de gândirea oamenilor și ce trebuie să faci pentru a avea mentalitatea potrivită pentru acest domeniu al afacerilor.

7. Inteligența emoțională in Leadership-Daniel Goleman

Emoțiile unei persoane trebuie să fie controlate cât mai bine în momentul în care aceasta decide că vrea să facă un pas către o viață foarte diferită. Autorul prezintă modalități prin care poate fi creată o atmosferă plăcută și o viață cât mai organizată.

Persoanele care și-au dezvoltat abilitățile emoționale au reușit să se cunoască mai bine, iar acest lucru le-a ajutat în vederea realizării propriei afaceri, deoarece un antreprenor adevărat are nevoie de calități precum stăpânirea de sine, inteligența, empatia și multe altele. De altfel, acţiunile liderilor şi stările lor de spirit au un impact covârşitor asupra celor pe care îi îndrumă, deci viitorii lideri trebuie să se axeze pe propriul comportament înainte de a-și începe o afacere, sau pot face acest lucruși dacă au o afacere, ca să o îmbunătățească.

6. începe cu DE CE-SIMON SINEK

În această carte este vorba de formarea ca lider care trebuie să aibă “capacitatea de a-i inspira pe ceilalti să acționeze”. Persoanele care sunt inspirate de un lider vor fi întotdeauna mult mai motivați în ceea ce privește munca lor. Influența pozitivă a unui lider îi face pe ceilalți oameni din echipă să acționeze din proprie inițiativă pentru dezvoltare personală dar și pentru dezvoltarea afacerii.

Idee simplă a acestei cărți se bazează pe diferența dintre cele mai de succes companii și cele mediocre, aceea fiind că persoanele care fac parte din companiile de succes pot să ofere explicații clare când sunt întrebate de ce sunt în business

5. LIDERII MĂNÂNCĂ ULTIMII-SIMON SINEK

Aceasta este o altă creație a lui Simon Sinek în care este explicată importanța comportamentului unui lider pentru toată echipa din care face parte, deoarece binele făcut cu și pentru oamenii tăi te poate duce la culegerea roadelor.

Aici Simon vorbește despre cum un lider adevărat trebuie să muncească mult mai mult decât restul persoanelor, asigurându-se că faptele lui au un impact pozitiv asupra celorlalți, un lider bun este, în primul rând, om. Pe lângă faptul că muncește mai mult, acesta empatizează, înțelege, are grijă de oamenii din jurul lui. 

Clienții nu vor iubi niciodată o companie care nu este iubită de angajați.” – Simon Sinek

4. ÎNCEPE CU CE NU-ȚI PLACE-BRIAN TRACY

Ai observat de nenumărate ori că tinzi să amâni lucrurile? Modul în care îți împarți timpu nu te ajută să fii destul de productiv?

Ar trebui să începi cu ce nu-ți place. Aici ai 21 de tehnici care să te ajute să reduci procrastinarea din viața ta și să reușești să îndeplinești mai multe lucruri în mult mai puțin timp. Această carte te va ajuta să îți descoperi, de asemenea, abiliățile cele mai dezvoltate, și la ce te descurci cel mai bine. Vei ajunge să înțelegi fiecare instrument pe care îl oferă această carte, și le vei folosi toate instrumentele în vederea propriei dezvoltări personale.

Cu ajutorul acestei cărți vei întelege mai bine puterea listelor și cât de important este să faci mereu lucrul mai complicat primul.


3. PRINCIPII-RAY DALIO

Unul dintre cei mai bogați antreprenori din lume este Ray Dalio, iar acesta a scris o carte unde a prezentat lucruri pe care le-a învățat pe parcursul anilor. Construită după conceptele lui Dalio, cartea include sfaturi despre modalitățile prin care oamenii pot înfrunta provocările și pot construi echipe puternice, luând decizii importante

Principii este calea către o abordare destul de simplă pentru luarea deciziilo aplicate atât managerilor, șefilor, lucrătorilor, cât și oamenilor care își doresc o schimbare în viața lor de zi cu zi, o îmbunătățire a abilităților de afaceriști.

2. EXCELENȚA ÎN AFACERI-JIM COLLINS

Un best-seller de succes, cu peste 4 milioane de copii vândute, surprinde factori comuni între cele mai de succes companii ale lumii, cum anume au reușit să se sustină in top si mai ales cum au reușit să se dezvolte in continuare.

Excelența în afaceri ne prezintă motivele concrete pentru care unele organizații reușesc, iar altele eșuează. Cartea dezvăluie elementele cheie ale construirii unei afaceri de succes și lucrurile care trebuie evitate în cadrul acestul proces destul de complex. Jim Collins folosește experiența sa pentru a ajuta persoanele care sunt abia la început de drum în acest domeniu.

1. TATĂ BOGAT, TATĂ SĂRAC-ROBERT KIYOSAKI

Mesajul principal al acestei cărți este acela că, dacă îți dorești să fii un om bogat, trebuie să riști, și să investești în lucruri care îți vor putea genera mai târziu profit. Autorul consideră această carte cea mai bună carte de business pe care a scris-o vreodată.

Principalul motiv pentru care oamenii se luptă cu dificultățile financiare este acela că au trecut prin școală fără să invețe nimic despre bani. Rezultatul este că invață să lucreze pentru bani dar nu invață niciodata să puna banii sa acționeze pentru ei.” – Robert T. Kiyosaki