Cu toții știm că jocurile de societate sunt o parte importantă a unei petreceri reușite, unde toată lumea se distrează. Totodată, alegerea unui joc care să fie pe placul tuturor este de multe ori una foarte grea. Tocmai de aceea am realizat această listă, unde vă voi prezenta 7 jocuri de societate care merită cumpărate și jucate împreună cu prietenii voștri.

1. Monopoly

The board of the Monopoly game
Image by joaoxfranco from Pixabay

Nu contează ce ediție de Monopoly ai, deoarece distracția e garantată. Acest clasic al jocurilor de societate presupune ca fiecare jucător să intre în lumea tranzacțiilor imobiliare. Alege-ți pionul preferat, mișcă-te pe tablă, vinde și cumpără proprietăți și construiește case și hoteluri din mers. Ai grijă de averea pe care o câștigi, pentru că riști să o pierzi în orice moment.

2. LUDO

Image by Hellado from Pixabay

Asemănător jocului copilăriei noastre (Nu te supăra, frate), Ludo este un clasic joc de zaruri. Ce îl diferențiază de alte jocuri asemănătoare este faptul că bordul poate fi modificat în funcție de numărul de jucători (minim 2, maxim 4). Scopul acestuia este să fii primul care își aduce toți pionii în centrul tablei de joc. Deși câștigătorul este desemnat, se poate juca în continuare pentru a afla cine va ocupa locurile 2,3 sau 4 după caz.

3. ACTIVITY

Un joc foarte iubit în rândul tinerilor în ultimii ani, venind în diferite ediții, Activity nu poate lipsi de la petrecerea ta în nici într-un caz. Acesta este un joc creativ care se axează pe comunicare, în diferite forme ale sale: mimă, descriere verbală sau desen. Toate aceste elemente vor fi folosite, conform tablei de joc, pentru a-l face pe partenerul echipei voastre să ghicească anumite cuvinte sau expresii. Distracția este garantată; vă promitem că veți râde cu lacrimi!

4. ALIAS (party edition)

Deși se poate găsi în diferite ediții, toate având la bază aceleași reguli, pentru o petrecere de succes vă recomand Alias Party. Acesta este un joc care se bazează pe spiritul de echipă și pe comunicarea dintre parteneri. Echipa va alterna jucătorii care explică și cei care ghicesc. Cuvintele care trebuiesc ghicite de pe cartonașe vă pot aduce victoria. Aveți grijă să folosiți doar sinonime, antonime sau anumite indicii în explicațiile voastre!

5. UNO

Jocul de cărți UNO a căpătat multă popularitate în rândul tinerilor români în ultimii ani, chiar dacă este unul creat acum mult timp. Cu cât mai mulți jucători sunt implicați, cu atât devine mai interesant și incitant jocul. Acesta este asemănător jocului Macao, doar că UNO se joacă cu ajutorul unui set special de cărți. Implicit, apar diferențe între modurile de joc. Primul jucător care scapă de toate cărțile din mână, câștigă. Nu uita să strigi ‘UNO!’ când rămâi cu o singură carte în mână, altfel vei avea de suferit!

6. Twister

Twister este un joc care va pune la încercare abilitățile fizice ale participanților și va stârni multe râsete. Conceptul este unul destul de simplu: trebuie să învârți acul și să te conformezi indicațiilor de pe panou. Ai grijă să nu atingi zonele destinate de pe covorașul special decât cu mâna sau piciorul. Tu cât de mult vei rezista?

7. jenga

Fotografie creată de cottonbro, de la Pexels

Jenga este celebrul joc unde îți poți testa îndemânarea și răbdarea împreună cu prietenii tăi. Regulile sunt destul de simple: odată ce ați construit turnul din piese de lemn, fiecare va scoate pe rând câte una din cele 54. Acestea vor fi puse deasupra turnului creat pentru a-l înălța cât mai mult. Aici intervine partea amuzantă a jocului: turnul devine din ce în ce mai instabil, așadar orice mișcare poate duce la prăbușirea acestuia și înfrângerea ta.