Persoanele cu părul creț știu că nu este un păr simplu de îngrijit și de coafat, ele se confruntă adesea cu probleme precum varfurile uscate, lipsa strălucirii și ruperea firelor de păr. Pentru un păr plin de vitalitate cu bucle perfecte este esențial să urmăm câțiva pași simpli

1.alege Șamponul potrivit

Sunt o mulțime de șampoane speciale pentru părul creț. Este important ca el să conțină substanțe care să hidrateze în profunzime firul de păr, de exemplu: uleiul de cosos, argan, sau extractul de shea.

Tu de abia așteptai soarele verii, dar părul tău nu este de aceeași părere? Încearcă noul Pantene Pro-V Miracles Strong&Long, cu bambus și biotină pentru un păr mai lung si mai puternic*.

Publicată de Pantene Romania pe Miercuri, 1 iulie 2020

2.piaptĂnĂ CU GRIJĂ

Este recomandat să descâlci părul, chiar după ce l-ai spălat și ai aplicat un ulei hidratant pe vârfuri. Pieptănarea părului se începe de la vârfuri și este recomandat să utilizați o perie cu dinți rari, pentru a evita ruperea firului de păr. Nu vă pieptănați niciodată părul cănd este uscat, pentru că o să distrugeti buclele !

3.usucă PĂrul corect

Temperaturile crescute usucă excesiv părul creț, motiv pentru care ar fi ideal să lași părul să se usuce natural. Dacă ești pe grabă și nu ai timp de acest lucru sau îți dorești mai mult volum, îți poți usca părul cu uscătorul de păr, dar cu difuzorul atașat și setat pe o temperatură scăzută.

4.FOLOSEșTE MEREU BALSAM

Balsamul este cel mai eficient produs în “înmuierea” și descâlcirea părului. Dacă te confrunți cu această problemă poți să îți periezi părul chiar după aplicarea balsamului. Trebuie să ai mare grijă cum îl periezi când e umed deoarece părul ud este foarte ușor de rupt. La fel de important ca și balsamul este și masca de păr care este recomandată o dată pe săptămână ajutând la menținerea elasticității firului de păr.

Părul nu este deloc ușor de îngrijit vara, mai ales dacă e lung. Din fericire, ai de partea ta noul Pantene Strong&Long…

Publicată de Pantene Romania pe Luni, 1 iunie 2020

5.TUNDE-țI PăRUL îN SCăRI

Părul cârlionțat se așează mai bine atunci când este tuns în trepte. Tocmai această stratificare previne lăsarea buclelor și crearea acelui aspect de păr fără volum. Vei obține, în schimb, bucle suple, în trepte discrete. Atunci când mergi la stilist pentru a-ți tunde părul, ține cont de faptul că, dacă te tunzi când părul este ud, atunci lungimea finală a părului uscat va fi mai mică cu aproximativ 30%.

6.CUM Să IL ARANJEZI

Părul creț este foarte ușor de aranjat mai ales dacă ai o tunsoare potrivită. Este forte ușor să obții buclele perfecte, tot ce ai nevoie este să ai parul umed, bine hidratat , o perie cu dinți rari și o spumă sau o cremă de bucle. Aplică produs pe lungimea părului și strânge buclele în pumn. Lasă părul să se usuce natural dar dacă nu ai timp poți folosi uscătorul de păr cu difuzor.

7.FOLOSEșTE O PERNA DE MATASE

Dacă ai parul creț, cu siguranță ai pățit să te pui la somn cu niște bucle perfecte și să te trezești cu el zburlit. Încearcă să schimbi fața de pernă din bumbac cu una de mătase sau satin deoarece, bumbacul absoarbe umezeala și îți va usca firele de par.