Anime de tip shounen este plin de lupte spectaculoase și prezintă în general, povestea unui protagonist, capturând evoluția acestuia pe parcursul desfășurării acțiunii. Cuvântul “shounen” înseamnă “băiat”, astfel acest tip de anime este vizionat în general adolescenți tineri. Cu toate acestea, acest gen de anime este pe departe cel mai popular.

1.Naruto & Naruto shippuden

via GIPHY

Povestea lui Masashi Kishimoto despre un tânăr ninja care este disprețuit de semenii săi, dar care ajunge într-un final să fie liderul satului în care se află reprezinta una dintre cele mai de succes povești spuse vreodată. Această serie este atât de populară, încât a dus la producurea animeului “Boruto”, care surprinde viața fiului lui Naruto.


2.bLEACH

via GIPHY

Bleach este considerat unul dintre “the big three” alături de Naruto și One Piece. Protagonistul acestei serii este Ichigo Kurosaki, un licean, care devine un Shinigami, având rolul de a proteja oamenii de spirite rele numite Hallows. Deși a pierdut din popularitate pe lângă Naruto și One Piece, Netflix a scos un film live action Bleach, care surprinde o parte din povestea acestui anime.

3.oNE PIECE

via GIPHY

Acesta este considerat de unii cel mai bun shounen din toate timpurile. Autorul Eiichiro Oda, prezintă povestea unui tânăr pirat, Monkey D. Luffy și echipajul său care merg în căutarea celei mai mari comori din toate timpurile. Este singura serie din “the big three” care încă continuă, dupa 20 de ani de la lansare.

4.My hero academia

via GIPHY

Protagonistul acestei povești este Izuku Midoriya, un tânăr adolescent care începe fără nicio putere, într-o lume în care majoritatea populației are un Quirck. Când acesta își întâlnește idolul, cel mai mare supererou din toate timpurile, All Might, pornește într-o aventură, în urma căruia devine cel mai bun supererou din toate timpurile.

5.Dragon ball z

via GIPHY

Povestea Dragon Ball Z este una dintre cele mai clasice și mai populare serii. Acest anime a fost lansat în anul 1989 însă diferite adaptări ale acestuia continuă și astăzi. Lumea Dragon Ball este plină de lucruri precum lupte și extratereștrii. Personajul principal este Goku, un extraterestru numit Saiyan, crescut pe Pământ, care are dorința de a se lupta cu adversari cât mai puternici.

6.Hunter x hunter

via GIPHY

Lumea Hunter X Hunter este periculoasă și complexă. Este un shounen aparte deoarece, în această lume, protagoniștii se întâlnesc de multe ori cu personaje mult mai puternice și se străduiesc să nu fie uciși. Este un anime special deoarece fiecare capitol este creat cu multă atenție și răbdare de către Yoshihiro Tagashi, lucru care face acceptabil faptul că acesta scrie povestea foarte încet. Serii precum Naruto s-au inspirat din această creație.

7.Demon slayer:Kimetsu no yaiba

via GIPHY

Demon Slayer este cel mai nou anime din această listă fiind lansat pe data de 6 Aprilie 2019. Protagonistul acestei povești este Tanjiro Kamado, un tânăr care ajunge într-o simplă zi acasă și își descopera toată familia, cu expecția surorii, Nezuko, ucisă de un demon. În continuare acesta se antrenează și devine un “ucigaș de demoni”, având scopul de îl omorî pe cel mai puternic demon. Deși recent apărută aceasta serie a ajuns la o popularitate deosebită. Filmul care urmărește continuare animeului a devenit cel mai rapid film din Japonia care să depășească suma de 100 de milioane de dolari în box office.