Atât începătorii în domeniul fitness-ului, cât și pasionații sau antrenorii personali au nevoie uneori de puțină motivație, management al activităților fizice pe care le desfășoară sau un mic ajutor în privința caloriilor pe care le consumă. Din fericire, în ziua de astăzi toate aceste nevoi pot fi îndeplinite de diverse aplicații mobile.

Aceasta este o listă cu 7 cele mai importante aplicații de fitness pe care ar trebui să le ai în telefonul tău:

1. Myfitnesspal

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă majoritatea persoanelor care se apucă de fitness, este pierderea greutății corporale. O abordare eficientă a acestei probleme ar putea fi monitorizarea caloriilor consumate, iar o metodă ușoară cu care poți măsura aceste calorii este aplicația MyFitnessPal. Aplicația te va ajuta să îți estimezi și să calculezi caloriile pe care trebuie să le consumi într-o zi dar și să îți stabilești un obiectiv al greutății ideale pe care îl poți urmări pe parcurs.

2.MOTIVATion-dAILY QUOTES

Indifrent cât de mare este pasiunea pentru fitness, fiecare persoană a avut zile în care i-a lipsit cu desăvârșire motivația. O metodă ușoară care te-ar pune în picioare și care ți-ar aminti care sunt motivele pentru care merită să continui acest sport, ar putea fi o aplicație cu citate motivaționale. O aplicație de acest fel este Motivation-Daily Quotes care dispune atât de widgeturi cât și de notificări care te vor ajuta să fii mult mai motivat.

3. HITFIT

Ținând cont de perioada în care trăim, pandemia globală care nu ne permite să ne desfășurăm activitățile cum dorim, majoritatea dintre noi petrecem acasă cel mai mult timp, unde suntem nevoiți uneori să facem și sport. În acest caz aplicația HitFit ne poate ajuta cu clipuri video ce conțin exerciții de fitness pe care le putem face acasă și cu ajutorul aplicației ne putem stabili antrenamentul și în funcție de zilele săptămânii.

4.SleepCycle

În cazul practicării fitness-ului, antrenamentul și nutriția nu sunt suficiente pentru niște rezultate optime. Un alt obicei de care ar trebui să ținem cont este somnul. O aplicație ca și Sleppcycle care vă poate umări somnul și vă poate oferi un interval de timp în care să dormiți, v-ar îmbunătăți semnificativ calitatea somnului.

5.Steptsapp

Dacă vrei să fii mereu la curent cu activitatea pe care o desfășori zilnic, aplicația Stepsapp te poate ajuta prin calcularea numărului de pași pe care îi faci în fiecare zi și numărul de calorii consumate.

6.Instant heart-rate


Pentru controlul sănătăți tale o monitorizare a ritmului cardiac ar fi de un mare ajutor mai ales dacă ai o viață destul de activă. Aplicația Instant Heart-rate te poate ajuta cu informații despre pulsul tău printr-o simplă apăsare pe camera din spate a telefonului.

7.JEFIT

Iar în caz că ești la început în acest domeniu, al fitness-ului și nici nu ai un antrenor personal care să te ajute cu antrenamentul, aplicația Jefit îți oferă posibilitatea să vezi majoritatea exercițiilor pe care ai putea să le faci la fiecare grupă musculară și sfaturi pentru folosirea acestora.