Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii își fac piercing-uri este, de asemenea, și cel mai simplu, estetica. Deși nu toată lumea este un fan al esteticii piercing-urilor, este imposibil de negat că acestea au un impact vizual, iar pentru persoanele atrase de acest aspect unic, alegerea de a-ți face un piercing este una ușoară. Iată mai jos cele 7 tipuri de piercing trendy la momentul actual.

1. Septum Piercing

Unul dintre cele mai comune tipuri de piercing-uri din acest an este septum-ul. Acesta se realizează prin localizarea “sweet spot-ului” (așa cum este numit de majoritatea piercerilor) și de a perfora partea superioară a columellei. Acest tip de piercing are un timp de vindecare foarte mic, iar majoritatea bijuteriilor de tip septum sunt foarte accesibile, găsindu-se în majoritatea magazinelor cu bijuterii. Timpul de vindecare este de aproximativ 3 luni.

2. hELIX pIERCING


Piercing-urile de tip helix sunt cele realizate în cartilajul superior al urechii, destul de simplu, dar există mai multe tipuri de helix. Primul și cel mai comun tip este Standard Helix, acesta este realizat în partea superioară a cartilajului exterior, dar se pot obține, de asemenea, piercing-uri în spirală, duble sau triple. Bineînțeles, pentru fiecare dintre ele este necesară încă o perforare. Timpul de vindecare pentru un Standar Helix poate varia de la 3 la 9 luni.

3. nostril piercing

Piercing-ul în nas este unul dintre cele mai vechi tipuri de piercing, acesta făcând parte din istoria multor civilizații sud-asiatice. Acesta se realizează prin perforarea pielii sau a cartilajului ce formează oricare parte a nasului. Dintre diferitele varietăți de piercing-uri în nas, acesta este cel mai comun. Timpul de vindecare variază între 6 și 9 luni.

4. BELLY BUTTON PIERCING

Embed from Getty Images

Piercing-ul în buric, cunoscut și sub numele de Belly Button Piercing sau Navel Piercing, a câștigat o mare popularitate în anii ’90 când unii artiști, precum Christina Aguilera l-au făcut celebru. De obicei, piercing-ul se realizează prin perforarea pielii superioare a buricului, acest lucru permite bijuteriilor să rămână suspendate în interiorul buricului. Timpul de vindecare este de aproximativ 3 luni.

5. Labret piercing

Embed from Getty Images

Piercing-ul în buză, cunoscut și sub numele de Labret Piercing este unul dintre cele mai comune tipuri de piercing din zona gurii. Acesta poate fi poziționat în foarte multe locuri, precum: deasupra buzei superioare, sub buza inferioară, părțile laterale ale buzelor (acesta fiind cunoscut ca „Angel Bites”). Timpul de vindecare poate varia în funție de poziționare, de obicei în jur de o lună.

6. Snake eye piercing

Piercing-ul de tip Snake Eye a crescut foarte mult în popularitate în ultimii ani, motivul creșterii este unicitatea acestuia, dar și celebritățile care nu s-au abținut din a-l face public. Acest tip de piercing se realizează prin perforarea laterală a vârfului limbii și prin introducerea unei bare metalice închisă la capete cu biluțe. Procedura este una destul de dureroasă, dar dacă crezi că acesta este piercing-ul potrivit pentru tine, nu ezita! Timpul de vindecare este de aproximativ 6 luni.

7. Dermal piercing

Piercing-urile dermale sunt în vogă anul acesta, iar locurile în care sunt poziționate devin din ce în ce mai unice. Tipul acesta de piercing este realizat prin perforarea și extinderea locului în care v-a fi introdus mai apoi piercing-ul ce are la bază o bară ce ajută la menținerea acestuia în piele. Timpul de vindecare este unul îndelungat, aproximativ 12 luni.

Uite mai jos un videoclip în care celebra cântăreață de rap Cardi B își face un dermal piercing în zona gâtului.