Îți amintești carantina trecută? Zile lungi și asemănătoare, fiecare urmând aceeași rutină. Așadar, această listă este pentru tine, astfel încât posibila-următoare-carantină să nu te mai ia pe nepregătite.

1. Un cont de netflix

Imagine cu un om uitându-se la televizor
Fotografie creată de freestocks.org, de la Pexels

Filmele sau serialele sunt mereu o idee bună.

Deoarece carantina vine cu zile identice și mult timp liber, Netflix a devenit un element esențial din viața fiecărei persoane închise în casă. Putem trăi zece vieți într-o singură zi iar, prin intermediul personajelor, putem merge la mare sau în țări îndepărtate, fără grija virusului.

Astfel, îți recomand un plan dintre cele oferite de Netflix și așează-te cu familia în fața televizorului sau a laptop-ului.

2. carantină rimează cu Făină

Fie că bunica, mama sau fiica se pricep la cozonaci, făina este nelipsită în pragul Crăciunului.

De altfel, carantina și sărbătorile pot reprezenta un prilej pentru cei care își doresc să gătească mai mult. Alături de videoclipurile Jamilei pe fundal și de multă dedicare, poți fi tu cel/cea care aduce desertul anul acesta.

Îți amintești rafturile goale din această primăvară? Și pe atunci făina era un ingredient nelipsit din căricioarele cumpărătorilor, îți recomand să îl iei în considerare și acum!

3. multe pijamale

Hainele de muncă vor fi înlocuite cu pantaloni de pijama și o camașă elegantă, iar orele de școală se vor desfășura în cele mai confortabile articole vestimentare.

Cu alte cuvinte, carantina ne-a orientat spre confort, transformându-ne în iubitori de haine moi și călduroase.

Astfel, umple-ți dulapul cu pijamale; cine mai are nevoie de geci, ghete sau pulovere dacă tot nu ieși din casă?

via GIPHY

4. cafea

Zilele sunt mai scurte iar pleoapele ne sunt mai grele.

Obișnuiți să amânăm totul pentru “mai târziu” lista noastră de lucruri de făcut crește, așteptându-ne odată ce se lasă seara. Astfel, cafeaua de dimineață nu mai este îndeajuns, având nevoie de o pauză pentru reîncărcarea bateriilor de mai multe ori pe zi.

Imagine cu două căni de cafea
Fotografie creată de Adrianna Calvo

5. o aplicație de mesagerie

Fiind o perioadă nemaiîntâlnită, mulți dintre noi ne confruntăm cu stări de anxietate și tristețe, simțindu-ne mai îndepărtați de restul lumii ca niciodată. Astfel, aplicațiile de mesagerie au devenit un element esențial în viața oricărei persoane, menținând conexiuni vii în aceste noi circumstanțe.

Printre cele mai cunoscute aplicații de mesagerie se numără:

  • Messenger
  • WhatsApp
  • Viber

6. puterea de a spune “nu” mâncatului pe bază de plictiseală

Odată ce frigiderul este plin, tentația de a mânca crește. Așadar, carantina reprezintă o adevărată provocare pentru cei care urmează o dietă, în ultima perioadă mulți oameni uitând de promisiunea pe care și-au făcut-o: cea de a avea un stil de viață sănătos.

Pentru a-ți lua gândul de la mâncare și a ieși cu rezultate satisfăcătoare din această perioadă, îți recomand să urmărești canalul de YouTube a Pamelei Reif și a lui Chloe Thing, ele realizând exerciții fizice distractive și inovative.

via GIPHY

7. O minte liniștită

În continuare, este dificil să ne obișnuim cu această nouă realitate.

Fie că ne menținem ocupați doar pentru a nu ne lăsa pradă gândurilor, fie că stăm 24/7 cu ochii în televizor, speriați de ceea ce se întâmplă, fiecare persoană și-a găsit propria modalitate de a face față stresului și a singurătății.

Totuși, dacă ai încercat numeroase lucruri ce aveau drept scop să te calmeze dar nimic nu a funcționat, aici sunt sfaturile mele:

  • realizează-ți un playlist cu cele mai fericite melodii pe care le cunoști (într-un final, te vor forța să te imaginezi dansând, asta dacă nu te-ai ridicat deja din pat)
  • bea niște ceai cald (ceaiul de lavandă are numeroase beneficii în acest sens)
  • meditează sau rămâi câteva momente în tăcere
  • sună un prieten sau vorbește cu unul din membrii familiei tale
  • ascunde-te sub pături și bucură-te de un film bun
  • îndepărtează-te de tehnologie și privește în jur
Imagine cu o cană de ceai și un caiet
Fotografie creată de cottonbro