O terapie de masaj este una dintre cele mai frecvente soluții la care oamenii apelează atunci când își doresc să se destindă la finalul zilei. Încă din cele mai vechi timpuri masajul a fost utilizat cu scopul îmbunătățirii funcționalității organismului.

Cu toții știm care sunt beneficiile unui masaj de relaxare, însă, în afara aspectelor binecunoscute, există totuși și câteva lucruri neștiute despre masaj.

Așasdar, am făcut o selecție cu șapte lucruri neștiute și foarte interesante despre masajul de relaxare.

1. Masajul de relaxare are o istorie îndelungată

Antic Egipt

Prima dovadă scrisă a existenţei masajului, “Cartea de medicină a Împăratului Galben”, provine din China anului 2700 î.Hr. De asemenea, pictograme egiptene dintr-un monument funerar datând din anul 2330 î.Hr ilustrează persoane care primesc un masaj. În anul 460 î.Hr. înţeleptul medic grec Hipocrate spunea că vindecarea începe întotdeauna cu un masaj. Cu siguranţă ar trebui să luăm în considerare cuvintele pline de înţelepciune ale celui supranumit „părintele medicinei“.

2. masajul de relaxare utilizat și de romani

Julius Caesar Roman Emperor

Este dovedit clinic faptul că masajul ajută în tratarea sau în prevenirea multor afecțiuni, dar știai că Julius Caesar a reușit să-și trateze epilepsia cu ajutorul masajului?

Printr-un tratament zilnic de masaj, a reușit să-și controleze atacurile de epilepsie, astfel bucurându-se de o viață normală, fără a se încărca cu tratamente medicamentoase.

3. Nu oricine poate deveni terapeut maseur

Blind Folded Power

Există culturi unde doar anumite categorii de persoane pot obține certificare de tehnician maseur. Spre exemplu, în Coreea de Sud, numai persoanele nevăzătoare sau cele care au deficiențe de vedere pot practica masajul profesionist.

Această restricție se poate datora faptului că se regăsesc aproximativ 5 milioane de receptori în pielea unui individ, iar 3.000 dintre aceștia sunt localizați în vârful degetelor. Întrucât persoanele cu deficiențe de vedere au simțurile mai ascuțite, sesiunile de masaj practicate de acestea sunt cu pâna la 5 ori mai eficiente.

4. Poți face masaj de relaxare și îmbracat

Thai Dressed Massage

Pare surprinzător, însă multe persoane evită o terapie de masaj de relaxare întrucât au senzația că acesta trebuie efectuat exclusiv pe piele, doar cu anumite creme sau uleiuri, sau pur și simplu nu sunt confortabili în a fi dezbracați pe parcurul sesiunii. În realitate, poți beneficia de toate avantajele unei sesiuni de masaj chiar dacă nu te simți confortabil ca terapeutul să te maseze direct pe piele, cu ulei de masaj.

5. masajul de relaxare întărește sistemul imunitar

Studiile clinice arată că masajul regulat ajută la atenuarea stresului, dar creşte totodată şi capacitatea citotoxică a sistemului imunitar (nivelul de activitate al celulelor ucigaşe din organism) şi reduce numărul celulelor T.

Massage your ears

Fun Fact: Dacă nu obișnuiești să-ți masezi urechile zilnic, atunci poate astăzi este ocazia potrivită pentru a-ți schimba obiceiurile. Tot ce trebuie să faci este să-ți masezi gentil fiecare parte a urechii, concentrându-te asupra celor superioare, inferioare și a lobului acesteia. Vei căpăta astfel o doză de energie suplimentară și vei contribui la funcționarea adecvată a sistemului imunitar.

6. Masajul de relaxare, un bun analgezic

Massage is a pain killer

Buna funcționare a organismului uman constă și în eliberarea unor substanțe chimice pentru asigurarea echilibrului. Masajul contribuie și el la acest aspect esențial, întrucât stimulează eliberarea endorfinelor.

Acestea sunt substanțe generate de anumite celule ale sistemului nervos și au proprietăți analgezice asemănătoare cu medicamentele. Așadar, dacă ai o migrenă, poți apela cu încredere la o terapie de masaj.

7. O ședință de masaj de relaxare echivalent cu 7 ore de somn

Ne You Day Spa Cluj

O singură sesiune de masaj de 60 de minute este echivalentul somnului de 7 ore dintr-o noapte.

Organismul are nevoie de o cantitate însemnată de energie pentru a hrăni țesuturile mușchilor cu oxigen și de a prelucra acidul lactic din mușchi, care doar prin somn se acumulează. Masajul însă, accelerază eliberarea acidului lactic din mușchi și oxigenează țesuturile musculare.

De aceea, masajul de relaxare te ajută să dobândești volumul de energie pe care l-ai acumula în mod normal într-o noapte de somn.

Sper că te-am convins să încerci și tu o ședință de masaj de relaxare.