Esti stângaci? Află că această trăsătură este foarte rară și aduce multe beneficii. Conform unui studiu, 8%-13% din populația globului este stângace. Ce este de fapt mai interesant este că aceștia au un nivel ridicat de inteligență. Aici puteti afla câteva motive pentru care persoanele stângace sunt mai inteligente.

1.Ele sunt mai susceptibile de a trece un test de conducere


Photo by Taras Makarenko from Pexels

Persoanele stângace obțin mai ușor carnetul de conducere datorită faptului că emisfera dreaptă a creierului este mai dezvoltată, iar acest fapt le asigură o gândire mai rapidă și la timp. Promptitudinea este redată și de răspunsul agil al creierului, care trimite semnale membrelor să acționeze mai rapid.

2.Ele pot scrie mai repede


Photo by Negative Space from Pexels

Conform unor stereotipuri, persoanele stângace scriu urât. Deși este doar o ipoteza nefondată, totuși are niște rădăcini logice. Faptul că stângacii gândesc rapid, ei sunt suprasolicitați și copleșiți de informații, astfel ei scriu mai repede și, eventual, mai urât.

3.Ele sunt mai bune la multitasking

În cazul stângacilor, comunicarea dintre cele două emisfere ale creierului este mai eficientă. În acest mod, ei pot accepta mai multe provocări deodată și pot realiza numeroasa activități în același timp.

4. Ele au abilitatea de a rezolva probleme dificile


Rezultatele arată că stângacii au depășit restul eșantionului atunci când sarcinile au implicat rezolvarea problemelor dificile, cum ar fi asocierea funcțiilor matematice cu un anumit set de date. Acest tipar de rezultate a fost deosebit de clar la adolescenții de sex masculin. Dimpotrivă, atunci când sarcina nu era atât de solicitantă, cum ar fi calculele simple, nu a existat nici o diferență între stânga și dreapta. De asemenea, s-a descoperit că dreptacii nu au executat toate experimentele.

www.publika.md

5.ele sunt mai inteligente și din punct de vedere emoțional

În diferite etape ale istoriei, obiceiul de a fi stângaci a fost catalogat în multe feluri: un obicei prost, o marcă a diavolului, un semn al unei afecțiuni neurologice, drept rebeliune, semn al răufăcătorilor sau homosexualității. Astfel, încă din antichitate, persoanele stângace au avut puterea emoțională de a ignora aceste etichete. Deși în prezent nu mai există aceste tipuri de preconcepții, inteligența emoțională încă predomină în cazul stângacilor.

6. Ele sunt mai bune în pat


Photo by cottonbro from Pexels

Studiile arată că stângacii sunt mai buni în pat decât dreptacii. Din 10 000 de persoane interogate, doar 15% dintre dreptaci au raptortat că sunt “extrem de mulțumiți” de viața lor intimă, în timp ce 86% dintre stângaci s-au declarat “extrem de mulțumiți”

7.Ele sunt mai creative

Creativitatea este, de asemenea, o manifestare a inteligenței. Ceea ce au descoperit oamenii de știință este că stângacii tind să fie mai buni la gândirea divergentă, permițându-le să se gândească la mai multe soluții posibile la o problemă decât doar la cele evidente. Este o abilitate care poate ajuta cu siguranță la gândirea creativă.

Daca încă nu ai înțeles de ce persoanele stângace sunt mai creative, poți urmări video-ul de mai jos: