Netflix și alte servicii de streaming au înlocuit încet, încet, vechea emisiune de la prânz pe care o urmăreau părinții noștri în timpul mesei. Ideea din spate e destul de simplă: ne place să mâncăm și ne place să ne uităm la ceva care nu ne solicită prea mult în timp ce o facem.

Deci, dacă ești în căutarea unui serial ușor de urmărit, am pregătit 7 opțiuni disponibile pe Netflix pentru oricare masă din zi.

1. How I Met Your Mother

În general sitcom-urile se încadrează în categoria “ușor de urmărit”, tocmai pentru că nu sunt foarte complexe și de regulă ne amuză.

Dacă te uiți la How I Met Your Mother la fiecare masă a zilei, sunt șanse mari să îl îndrăgești pe Ted, acest arhitect care povestește, după cum spune și titlul, cum a întâlnit-o pe mama copiilor lui. Povestea se întinde pe 9 sezoane (destule cât pentru 2 luni de văzut un episod per prânz), în care Ted și prietenii lui ajung să o întâlnească pe soția lui. Serialul are multe plot twist-uri și urmărește cum se schimbă viețile lui Ted, Marshall, Robin, Lily și Barney. E catchy, e amuzant și un episod are 25 de minute.

via GIPHY

2. The Big Bang Theory

Un alt sitcom american clasic este The Big Bang Theory. În prim plan îl avem pe Sheldon, un fizician cu un IQ de geniu, dar care nu se descurcă prea bine în situații sociale. El și prietenii săi, Leonard, Raj și Howard, sunt definiția cuvântului nerd, fără prea multe șanse de a avea o iubită vreodată. Viețile lor totuși se schimbă cu ajutorul lui Penny, the girl next door, care îi atrage atenția în mod special lui Leonard. Cu doar 22 de minute/episod, The Big Bang Theory este fix ceea ce trebuie pentru oricare masă din zi.

via GIPHY

3. Disenchantment

“O prințesă, un elf și un demon intră într-un bar”, what could go wrong? Acesta este titlul primului episod din serie, care m-a făcut destul de curioasă încât să îi dau o șansă. Disenchantment este un sitcom american, de data aceasta animat și fantasy, produs de cei care ne-au binecuvântat cu The Simpsons. Aici urmărim peripețiile lui Bean, o prințesă atipică, care bea des, acompaniată de un elf și un demon, în regatul medieval Dreamland.

Disenchantment
Sursă: NETFLIX

4. Santa Clarita Diet

O serie marca Netflix, Santa Clarita Diet este exact genul de serial care poate fi lăsat pe fundal în timp ce mănânci. Serialul prezintă povestea lui Sheila, un agent imobiliar, a cărei viață se schimbă complet atunci când descoperă că se transformă în zombie. Episoadele sunt scurte și seria în sine este prin excelență ușor de urmărit.

via GIPHY

5. Shadow Hunters

Un serial entertaining și fantasy, Shadow Hunters are în prezent 4 sezoane cu episoade puțin mai lungi, de câte 40 de minute. Dacă ai mai auzit de seria Mortal Instruments, probabil ți-e familiar conceptul de shadow hunter. În ziua în care împlinește 18 ani, Clary Fray descoperă că face parte dintr-o îndelungată linie de shadow hunters, niște ființe jumătate om, jumătate înger, care vânează demoni.

Shadow Hunters Poster
Sursă: Freeform

6. The Good Place

Când eram eu însămi în căutare de ceva simplu de urmărit în timp ce mâncam, m-am împiedicat de The Good Place, adăugat recent pe Netflix. Serialul începe cu Ellen Shellstrop, jucată de Kristen Bell, care află că a murit și este întâmpinată în The Good Place, un fel de rai atent construit în funcție de personalitatea fiecărui locuitor, drept răsplată pentru o viață de făcut bine. Curând, ea descoperă că a ajuns aici datorită unei erori a sistemului și se străduiește să păstreze aparențele, deși viața ei de pe pământ a fost un haos.

via GIPHY

7. Dead to Me

Cea mai recentă serie din listă, Dead to Me este o tragicomedie în care Jen, rămasă văduvă, încearcă să-l găsească pe cel care i-a ucis soțul. Între timp, ea se împrietenește cu Judy, o femeie extrem de optimistă, care ascunde un secret sumbru. Moral of the story? Ceva sigur nu e bine dacă cineva e prea optimist.

Dead to Me poster
Sursă: NETFLIX

Poftă bună!