Dacă ești la prima experiență la acest capitol, am pentru tine câteva sfaturi pentru a avea o drumeție reușită și fără probleme:

1. Informează-te

Documentează-te foarte bine în legătură cu traseul pe care vrei să-l parcurgi și asigură-te că ai în permanență o hartă la îndemână (poți folosi harta descărcând-o de pe aplicația Munții Noștri sau poți apela chiar la una fizică). Cu siguranță nu îți dorești să te pierzi pe traseu la prima experiență de genul acesta.

2. Regula de aur

Una dintre regulile cele mai importante atunci când mergem pe munte este ca nimeni să nu rămână în urmă. Dacă grupul din care faci parte e mai mare, asigură-te că ritmul este unul constant, iar cel mai neexperimentat dintre voi va da ritmul de mers al întregului grup.

3. Bocancii, o prioritate

Bocancii te pot salva de la cele mai neașteptate întâmplări. Ai grijă ca perechea de bocanci pe care o porți pe munte să fie potrivită anotimpului și locului pe care le alegi. De asemenea, recomandarea mea este să alegi întotdeauna bocanci impermeabili.

4. nu rămâne pe întuneric

Nu uita de frontală! Chiar dacă nu îți propui o drumeție pe timp de noapte, nu știi niciodată ce surprize pot apărea pe parcurs. Frontala e ușor de folosit și asigură-te că ai și câteva baterii de rezervă.

5. AI GRIJĂ DE TINE ȘI DE SPATELE TĂU

Reduce numărul kilogramelor rucsacului și ia-ți strictul necesar pentru numărul de zile planificat. Greutatea bagajului te poate încetini foarte mult și poți avea chiar probleme respiratorii.

6. PROTEJEAZĂ-ȚI PIELEA

Crema de soare pe timpul verii trebuie să fie un lucru fundamental din bagajul tău, în special dacă nu vrei să te alegi cu niște arsuri tipice de munte.

7. hIDRATEAZĂ-TE

Ai grijă să ai sufiecientă apă la tine! Multe trasee nu dispun de surse de apă, iar unele hărți pot să nu fie actualizate. Sfatul meu este să pleci la drum cu cel puțin 2l de apă, în sticle reutilizabile.