Ciclismul pare un sport aparent ușor pentru persoanele care nu îl practică, realitatea fiind cu totul alta. Acest sport nu numai că este un sport dificil, dar este și destul de costisitor la nivelul de performanță. Pentru a te apuca de ciclism ai nevoie de un echipament corespunzător care să-ți ofere o experiență cât mai plăcută pe bicicleta, tocmai de aceea, am alcătuit un top care să te ajute în acest sens. Aceste lucruri au fost alcătuite de un ciclist de performanță care și-ar fi dorit să cunoască aceste informații când s-a apucat de acest sport.

7: Pantofi

Pentru a evita o posibilă accidentare, pantofii de ciclism cu o talpă mai rigidă sunt recomandați începătorilor din cauza pericolului de a aluneca de pe pedale. La nivel de performanță, cicliștii folosesc pantofi de tip SPD care au un sistem de prindere în pedale speciale, tocmai pentru a nu risca de a zbura de pe bicicletă la viteză.

6: Costum

Costumul de ciclism alcătuit din Tricou+Pantaloni cu bazon este din punctul meu de vedere o altă bucată importantă din care este alcătuit un echipament complet de ciclsim. Confortul pe care ți-l oferă un costum special este incomparabil cu orice outfit la care te poți gândi. Pantalonii cu bazon pot fi cruciali într-o plimbare cu bicicleta, deoarece, ca începător, mai mult ca sigur după o perioadă relativ scurtă de timp vei simți dureri în zona posterioară. Cu acești pantaloni această problemă va dispărea complet, iar dacă crezi că poți fi caraghios în ei, țin să te anunț că absolut TOȚI sportivii de performanță poartă astfel de pantaloni.

5: Bidon+ Suport Bidon

Când vei ieși la prima ta tură cu bicicleta, șansele sunt că va dura mai mult de 30 de minute, de aceea sunt și mai multe șanse ca te vei deshidrata. Îți recomand să faci o investiție cât se poate de mică și să-ți achiziționezi un suport bidon pentru bicicletă și un bidon care să se potrivească cu acesta.

4: Mini trusă de scule+ Kit de pană

Cel mai rău lucru care i se poate întâmpla unui ciclism la o tură cu bicicleta(cu excepția unui accident) este o pană sau o defecțiune tehnică. De aceea, sunt foarte multe căi de a evita acest lucru, cum ar fi, echiparea cu un ToolKit și un Kit de Pană. Îți recomand să le cumperi pe ambele de la cel mai apropiat magazin autorizat de biciclete, deoarece acolo vei afla și cum să le folosești pe fiecare în parte.

3: Mănuși

Mănușile sunt o altă parte a echipamentului care din punctul meu de vedere este obligatorie dacă vrei să fii în siguranță pe tot parcursul plimbării cu bicicleta evitând riscul de a pierde controlul ghidonului, sau pentru a evita să faci bătături la palme, aceasta fiind o problemă comună printre bicicliștii începători.

2: cască

Ne îndreptăm iată spre o parte din echipamentul unui ciclism care este în cele mai multe cazuri obligatorie: Casca. Fără aceasta nu poți participa la orice concurs de ciclism (chiar și de amatori), deoarece casca este considerată ca fiind crucială pentru siguranța sportivului, capul fiind zona cu cel mai mare risc de accidentare pentru un ciclist. Îți recomand să nu te zgârcești când îți achiziționezi o cască deoarece aceasta poate face diferența între viață și moarte, dar pe de altă parte trebuie ca unul din criteriile de alegere a acesteia trebuie să fie și confortul deoarece o vei purta pentru o perioada îndelungată de timp.

1: Bicicletă corespunzătoare

Alegerea bicicletei potrivite pentru tine nu va fi o misiune ușoară deoarece trebuie să te hotărăști asupra anumitor întrebări cum ar fi: Unde vei merge?; Ce buget ai?; Vei practica ciclismul nivel de hobby sau ești tentat de a începe un antrenament pentru a participa la vreun concurs?; Răspunsurile la aceste întrebări le deții numai tu deoarece acestea sunt diferite de la persoană la persoană. Când te-ai hotărât, îți recomand să te duci la cel mai apropiat magazin autorizat specializat de biciclete, deoarece ei vor ști cu siguranță să-ți ofere bicicleta perfectă pentru tine.

De asemenea, dacă ai deja o bicicletă, te sfătuiesc să o duci la un service autorizat de biciclete și să o pui la punct din vedere tehnic sau să-i faci niște upgrade-uri care să îți facă experiența pe bicicletă mai plăcută și mai sigură.

View this post on Instagram

Originally launched in 2008, our World Cup and World Championships proven full suspension race bike has gone through a number of changes and alterations over the last decade, with probably the biggest departure from ‘the old’ coming together in the new NINETY-SIX (MY2021). We are very excited to present our take on modern XC, marathon and stage racing as well as lightweight short travel trail riding – welcome to the new NINETY-SIX. ⁠⠀ ⁠⠀ After leaving its mark on the top tier of international mountain bike racing, the trend of more demanding racecourses and the growing number of riders who are looking for a super capable lightweight short travel full suspension bike made our MERIDA R&D team go back to the drawing board and develop the new NINETY-SIX from the ground up. The end result, a new geometry, new suspension configuration and a long list of exciting features create the most capable, supportive and most likely fastest NINETY-SIX in our history. ⁠⠀ ⁠⠀ Check out the link in the bio for all the details. ⁠⠀ ⁠⠀ NINETY-SIX – TRAIL AND TRACK AT FULL GAS⁠⠀ ⁠⠀ #meridabikes #mountainbiking #ninetysix #crosscountry #trailfun #downcountry #morebike #trailflow #enduromtb #Cyclingadventures #Cyclinglife #Cyclingphotos #Cyclingaddict #mountainbike #mountainbiker #mountainbikelife⁠ #2021bikes #dreambike #trailandtrackfullgas #fullgas #trailandtrackatfullgas⁠⠀⁠⠀ ⁠⠀

A post shared by Merida-Bikes (@merida.bikes) on