Tom Hanks este fără doar și poate unul dintre cei mai apreciați actori de la Hollywood, cu o carieră de invidat și cu două premii Oscar câștigate, unul în 1994 și unul în 1995, fiind primul actor care câștigă un astfel de premiu de două ori consecutiv de-a lungul carierei.

Filmele sale, atât cele în care a jucat, cât și cele pe care le-a regizat sau produs, au fost și sunt un real succes, cu venituri colosale și fani în toată lumea.
Mai jos, iți prezentăm un top cu șapte filme ,,must-see”, în care Tom Hanks joacă rolul principal.

7.A BEAUTFIUL DAY IN THE NEIGHBORHOOD(2019)

În acest film, Hanks joacă rolul lui Fred Rogers, creatorul unei populare emisiuni TV pentru copii. Acesta este intervievat de către jurnalistul Lloyd Vogel ( Matthew Rhys), pentru redactarea unui articol dintr-o revistă. Cu timpul însă, Fred ajunge să fie cel care pune întrebările, implicându-se în rezolvarea problemelor de familie din viața lui Lloyd Vogel.

Tom Hanks în rolul lui
Fred Rogers

6.CAPTAIN PHILLIPS(2013)

Inspirat dintr-o întâmplare reală, filmul ne prezintă experiența trăită de echipajul vasului Maersk Alabama, care este capturat de către pirați, undeva în largul coastelor somaleze. Căpitanul vasului, Richard Phillips (Tom Hanks), dă dovadă de curaj și responsabilitate într-o situație nemaiîntâlnită în navigația ultimilor ani.

Tom Hanks în rolul lui
Richard Phillips

 

5.CAST AWAY(2000)

După ce un avion al companiei FedEx se prăbușește în mijlocul Oceanului Pacific, singurul care reușește să scape cu viață este analistul Chuck Noland (Tom Hanks). Filmul urmărește modul în care acesta încearcă să supraviețuiască pe o insulă pustie, perioadă în care limitele sale fizice, cât și cele psihice, sunt puse la grea încercare.

Tom Hanks în rolul lui
Chuck Noland

4.APOLLO 13(1995)

Apollo 13, misiunea care se putea sfârși tragic pentru trei astronauți aflați în drumul lor spre Lună, este subiectul unui film de-a dreptul fascinant, în care Tom Hanks joacă rolul comandantului Jim Lovell. Se prezintă cu o acuratețe istorică remarcabilă, toate evenimentele ce s-au petrecut de-a lungul acelei perioade de criză, perioadă declanșată, printre altele, de celebra replică: “Houston, we’ve had a problem!”.

Tom Hanks în rolul lui
Jim Lovell

3.SAVING PRIVATE RYAN(1998)

Considerat de către critici drept unul dintre cele mai impresionante filme de război, ,,Saving Private Ryan” spune povestea unui grup de opt soldați, care au drept misiune salvarea unui parașutist american, ai cărui frați au fost uciși pe câmpul de luptă, el fiind singurul rămas în viață. Tom Hanks îl interpretează de această dată pe capitanul John H. Miller, un fost profesor de engleză, care acum trăiește experiența celui mai distrugător război din istorie.

Tom Hank în rolul lui
John H. Miller

2.PHILADELPHIA(1993)

Un film care abordează un subiect dificil pentru America acelor ani. Tom Hanks joacă rolul lui Andrew Beckett, un tânăr avocat, care este nedreptățit din cauza orientărilor lui sexuale și a faptului că este infectat cu virusul HIV. Cu toate acestea, avocatul Joe Miller ( Denzel Washington) hotărăște să-l reprezinte în instanță, chiar dacă inițial avea prejudecăți împotriva homosexualilor.

Tom Hank în rolul lui
Andrew Beckett


1.FORREST GUMP(1994)

Un film și un actor de Oscar, care te fac să treci printr-o multitudine de stări. O poveste de viață, una complicată, a unui personaj pe nume Forrest (Tom Hanks), persoanj care prin naivitate, dragoste și sinceritate, face ca totul să se transforme din imposibil în posibil.


My mama always said ‘Life is like a box of chocolate. You never know what you’re gonna get.’

Forrest Gump

Tom Hank în rolul lui
Forrest Gump