Dacă te-ai hotărât că vrei un nou membru patruped în familie și ești indecis în legătură cu faptul că nu știi dacă să cumperi sau să adopți, iată cele mai bune motive pentru care să optezi către a doua variantă!

1. Îi acorzi câinelui o a doua șansă

Faptul că îi oferi animalului un nou cămin și o sansă de a aparține unei familii iubitoare este cel mai important motiv pentru a adopta.

2. Câinii maturi nu necesită foarte multă răbdare precum cei mici

Cu cât sunt mai maturi, cu atât sunt mai inteligenți și ascultători, astfel nu trebuie să ai mereu grija că trebuie să fi non-stop cu ochii pe el și poți sta mult mai liniștit la capitolul răbdare.

3. Costurile

De cele mai multe ori, să adopți un câine dintr-un adăpost e mult mai convenabil ca și preț decât să cumperi unul. În plus, oamenii preferă ca de obicei câinele pe care o să îl cumpere să fie de rasă iar astfel costurile sunt mult mai ridicate.

Fotografie cu un câine înainte și după adopție

4. ESTE UN BENEFICIU ȘI PENTRU CASA TA

Mulți dintre câinii din adăposturi sunt deja în mare parte dresați și au fost obișnuiți să locuiască într-o casă. Astfel, nu va trebui să îți faci foarte multe griji în ceea ce privește distrugerea covoarelor sau pantofilor.

5. AI FOARTE MULTE OPȚIUNI

Dacă ești puțin mai pretențios și îți dorești ca patrupedul tău să îndeplinească anumite criterii, nu-ți fă griji!

Într-un adăpost ai șansa să găsești câini din toate categoriile de vârstă, talie, sex etc.

6. ADOPȚIA AJUTĂ MAI MULT DECÂT UN SINGUR ANIMAL

Adăposturile se află într-o continuă mișcare, iau în grijă și dau spre adopție o mulțime de animale în decursul timpului. Deci, dacă o să adopți un animal, o să îi faci loc altuia în adăpost și astfel mai salvezi încă o viață.

7. O SĂ AI UN NOU CEL MAI BUN PRIETEN

Încă un motiv foarte important, nu doar că îi salvezi viața unui animal, ci ii dai șansa să aparțină unei familii și cu siguranță va deveni cel mai bun și devodat prieten pe care l-ai putea avea, oferindu-ți iubire necondiționată.

Video realizat de Hana Jade