7 artiști indie-pop din tendințele lui 2020 pe care trebuie neapărat să îi asculți

Indie-pop-ul este un gen care a căpătat foarte multă popularitate în ultimul deceniu. Tot mai mulți artiști au început să abordeze acest gen muzical și chiar au început să aibă succes. Câțiva dintre aceștia se vor afla în acest listicol.

1. Conan Gray

Conan este, la origini, un Youtuber. Pe plan muzical, a început să devină popular la sfârșitul anului trecut, când a lansat piesa Maniac. Această lansare a fost urmată de diverse apariții ale artistului la MTV, care l-au ajutat să devină mai cunoscut de public.

În martie, a apărut albumul de debut al lui Conan. Acesta se numește Kid Krow și are incluse 12 piese, ale căror versuri sunt chiar scrise de artist. Albumul este unul de tip coming-of-age, deoarece piesele reprezintă povești din copilăria și din adolescența lui Conan.

Cea mai populară piesă de pe album a ajuns să fie Heather. Aceasta infățișează un moment marcant din viața de licean a lui Conan. Acesta era îndrăgostit de cineva care avea ochi numai pentru Heather, care părea să fie ființa perfectă. Conan devine gelos pe Heather. Piesa a devenit virală pe TikTok și a ajuns să fie interpretată live de artist la emisiuni importante, precum The Late Late Show with James Corden.

2. Troye Sivan

Troye, ca și Conan, este la origine un Youtuber. Din 2014 însă, s-a axat mai mult pe muzică. De atunci și până acum, a scos 3 EP-uri și 2 albume. De asemenea, Troye a colaborat cu artiști de renume, precum Ariana Grande, Alessia Cara, Zedd, Lauv și Allie X.

Anul acesta însă, el a lansat EP-ul In a Dream. Acest proiect muzical reflectă o etapă mai dificilă din viața artistului, o etapă în care acesta a încercat să se descopere pe sine.

3. Rex Orange County

Rex Orange County este numele de scenă al artistului britanic Alexander O’Connor. Muzica sa se află, în principal, sub sfera bedroom pop-ului și a căpătat din ce în ce mai multă popularitate în ultimii ani. Piese precum Best Friend, Sunflower și Loving Is Easy au ajuns să fie virale pe rețelele de socializare în ultimii ani.

Ultimul său mare proiect muzical, Pony, a fost lansat anul trecut. Cea mai cunoscută piesă de pe acest album este 10/10. Dacă o veți asculta cu mare atenție, vă veți da seama că sunt mari șanse să vibe-uiți cu ea, având în vedere anul haotic prin care am trecut cu toții.

Rex Orange County
Rex Orange County | © Skyler Pradhan | Image source: Wikimedia Commons

4. bOY pABLO

Boy Pablo este proiectul artistului chilean-norvegian Nicolas Muñoz. Trupa mai este formată din încă 4 oameni: Gabriel Muñoz (chitară), Henrik Åmdal (chitară bass), Eric Tryland (clape) și Sigmund Vestrheim (tobe). Muzica lor este una dreamy, bedroom pop-y.

Boy Pablo a început să primească atenția publicului în 2017, când au lansat piesa Everytime. Anul acesta, în septembrie, după ce au lansat o serie de EP-uri similare ca nume (Roy Pablo și Soy Pablo), trupa a scos albumul său de debut, Wachito Rico. Această expresie este un slang din Chile care înseamnă „băiat chipeș, frumos”. Wachito Rico este o persona adolescentină, romantică, care tânjește după prima sa iubire. Single-urile albumului sunt: hey girl, honey, leave me alone!, rest up și wachito rico.

5. Anna of the North

Anna of the North este o cântăreață norvegiană. Muzica ei este una foarte dreamy, cu multe tendințe din anii ’80-’90 și abordează teme precum self-love, self-development și dragoste.

Ea a început să devină populară pe măsură ce diverse piese de-ale ei au ajuns să fie asociate cu anumite proiecte mainstream. De exemplu, piesa Lovers a devenit o parte emblematică a coloanei sonore a primului film din franciza To all the boys, iar piesa Dream Girl se poate regăsi într-o reclamă pentru iPad Pro.

Anna of the North
Anna of the North | © Justin Higuchi | Image source: Wikimedia Commons

6. Jessie Ware

Numele artistei britanice poate părea puțin necunoscut. Însă, piesa ei, Wildest Moments, a fost un mare hit în 2012. De atunci și până acum, Jessie a mai lansat proiecte muzicale, precum Tough Love sau Glasshouse, însă anul acesta s-a autodepășit și a scos albumul What’s Your Pleasure?. Este o combinație incredibil de reușită între synth-pop, house și disco. Chiar marele critic muzical Anthony Fantano menționează acest album în clipul The Best Albums of 2020 (so far…).

7. Glass Animals

Glass Animals este o trupă din UK. Genul care caracterizează în principal muzica acestei trupe este psychedelic pop.

Anul acesta, trupa britanică a lansat albumul Dreamland. Acest proiect muzical a fost unul mai atipic, deoarece a implicat videoclipuri făcute în casă, dar și deoarece a avut o temă în care predominau culorile neon, inspirate de anii ’80-’90.

Cea mai populară piesă de pe acest album este Heat Waves. Această piesă a fost în soundtrack-ul evenimentului Apple de pe 13 octombrie. De asemenea, s-a anunțat faptul că piesa va face parte din coloana sonoră a jocului FIFA21.