Fie că este vorba de efectele unice, peisajele care taie respiraţia sau costumele atent realizate, acestea sunt filmele care ne aduc bucurie, ne inspiră şi ne hrănesc imaginaţia.

Astfel, în continuare se află o selecţie a filmelor care încântă vizual orice pretențios.


Hotel Grand Budapest (2014)

Filmul prezintă aventurile personajelor excentrice, în frunte cu Gustave H, în hotelul fictiv din Alpi, Grand Budapest. Culorile pastelate, peisajele pitorești, precum și aspectul personajelor  sunt ceea ce aduc frumusețe acestui film care a primit patru premii Oscar în 2015 pentru: cele mai bune decoruri, cele mai bune costume, cel mai bun machiaj și cea mai bună coafură.

Citeşte mai mult despre film aici.

Strigă-mă pe numele tău (2017)

Acest film este centrat în jurul relației dintre protagoniștii Oliver și Elio, după ce aceștia se întâlnesc într-o vară din anii ‘80, în Italia.  De la cadrele idilice ale regiunii de la țară, pline cu pomi fructiferi și lacuri ascunse de vegetație, la străzile pietruite din Crema cu o arhitectură veche de secole, “Strigă-mă pe numele tău” este un film ce încânta cu priveliștile sale.

poza cu piersica din film
Piersica, unul din simbolurile filmului, sursa: Medium.com

Citeşte mai mult despre film aici.

Demonul de Neon (2016)

Experiența tinerei Jesse în lumea întunecată a modei din Los Angeles este redată cu ajutorul culorilor puternice și a luminilor care apar pe tot parcursul filmului. Remarcabil este look-ul protagonistei, fermecător și în același timp deranjant, dar care nu oprește publicul din a o urmări:

machiajul protagonistei
Machiajul protagonistei
sursa: Vulture.com

Citeşte mai mult despre film aici.

Aventuri sub clar de luna (2012)

Povestea celor doi copii care se îndrăgostesc și fug împreună este realizată prin stilul unic al regizorului Wes Anderson, acesta spunând: „Când fac un film, ce am în minte, pe lângă aspectul său, este cum creăm scenele astfel încât să le aducem la viață în cele mai interesante moduri.” Criticii apreciază paleta de culori şi simetria vizuală a filmului,  care ar merita fi văzut măcar pentru acestea.

cercetaşii din "Aventuri sub clar de lună"
“Aventuri sub clar de lună”, sursa: Nofilmschool.com

Citeşte mai mult despre film aici.

Maria Antoaneta (2006)

În film este prezentată viață extravaganță a reginei Maria Antoaneta dinaintea Revoluției Franceze. Ceea ce face filmul atât de frumos vizual este coafură faimoasa a reginei, „Pouf”, dar și rochiile bufante și costumele bărbaților specifice vremii, care au fost executate cu o precizie demnă de lăudat. De asemenea, decorul și combinațiile de culori folosite sunt uimitoare.

Citeşte mai mult despre film aici.

Viața lui Pi (2012)

Pi, ful deținătorului Grădinii Zoologice din Pondicherry, se va găsi alături de patru animale sălbatice în Oceanul Pacific, în urma scufundării navei familiei sale. Secvențele în care cerul se reflectă incredibil în apa oceanului, i-au adus filmului numeroase premii pentru imaginea și efectele vizuale.

Pi şi tigrul pe barcă
“Viaţa lui Pi”, sursa: projectormagazine.net

Citeşte mai mult despre film aici.

Peștele cel mare (2003)

Ed Bloom Junior încearcă să afle dacă aventurile care l-au făcut pe tatăl sau faimos sunt adevărate sau nu. În acest proces, publicul este încântat cu peisaje de poveste precum câmpul cu flori sau orașul luminat Spectre.

Tim Burton reușește să pună în echilibru capriciile și estetica lui vizuală în moduri copleșitoare poveștii.

Rachel Wagner, critic de film.

Citeşte mai mult despre film aici.