Diminețile pot fi adesea dificile, mai ales pentru oamenii care nu sunt matinali de fel. Cu toate acestea, există niște trucuri prin care rutina de dimineață poate deveni startul revigorant al unei zile promițătoare.
1.bea întotdeauna un pahar mare de apă când te trezești
Fie că alegi să îl ții pe noptieră sau să mergi până in bucătărie, un pahar de apă asigură buna funcționare a tuturor organelor și semnalează începerea activității în ziua respectivă. Unii oameni preferă să îl bea rece sau cu diverse fructe, însă acest fapt este la latitudinea fiecărui individ. Ideal ar fi ca paharul să nu fie mai mic de 350ml.
2.Alocă Măcar 10 minute pentru efort fizic
Deși poate suna irealizabil, 10 minute de cardio, stretching sau yoga asigură trezirea întregului organism și înlătură starea de oboseală într-un timp record. Dacă îți permite timpul, această activitate se poate lungi până la o oră, idealul nefiind să te epuizezi sau suprasoliciți, ci să menții un ritm constant potrivit formei fizice pe care o ai.
Poți începe cu oricare dintre clipurile de mai jos:
3.Nu pleca de acasă fără un duș rece
Rece sună extrem, știu, dar este la fel de bun și un duș cu apă la temperatura camerei. Având în vedere că acesta vine imediat după terminarea sportului, apa fierbinte nu ar face nimic altceva decât să favorizeze o stare de moleșeală și relaxare, lucru pe care încercăm să îl evităm pe cât posibil. Până la urmă, dușul după sport este ca cel de după saună, iar după ultimul lucru pe care îl dorești după un sfert de oră de saună este să dai cu apă caldă sau fierbinte pe tine.
4.Micul dejun este o priorietate
Din varii motive, marea majoritate a persoanelor tind să sară peste micul dejun. Este important de reținut că acesta este un obicei greșit întrucât masa de dimineață este cea mai importantă masă a zilei. Totodată, trebuie luat în considerare aspectul că dimineața trebuie consumate alimente lejere precum fructe sau legume, omletă, ouă ochiuri, ovăz sau alte alternative care să nu fie abundente în grăsimi și zahăr procesat. O rețetă recomandată adesea de nutriționiști constă într-o salată bogată în legume verzi, 1-2 ouă fierte și, la alegere, o bucată de pui sau pește fiert. Dacă ai un program care nu îti permite să gătești de dimineață, prepară masa în seara de dinainte pentru a economisi timp.
5.Fă-ți timp să meditezi
Nu există nimic mai frumos decât să îți începi ziua cu mintea liniștită. Meditatul este activitatea care asigură o stare psihică bună fără să necesite foarte mult timp. 10 minute alocate constant și cu 100% dedicare sunt suficiente, existând peste 5 feluri diferite de a medita. Recomand pagina de Instagram @yourdreamsmanifesto unde Life Coach-ul Ruxette Drăgan explică importanța si felul în care se practică meditatul de la începători și până la experți.
6.Ascultă muzică
Fie că îți faci un playlist propriu de dimineață sau că alegi un post de radio favorit, vibrațiile muzicii se armonizează cu stările proprii și setează ritmul zilei. Așa cum ne folosim de alarmă să ne trezească, muzica ascultată de plăcere ajută la o dezmeticire mai rapidă a întregului organism si la pregătirea pentru o nouă zi.
Muzica este un bun stimulant pentru tot parcursul zilei și poate fi cu adevărat benefică deoarece îmbunătațește până și activitatea intelectuală.
7.Menține o gândire optimistă
Cu toate că nu este o activitate propriu-zisă, viziunea ta este cea în care ți se creionează orizonturile lumii. Toate aceste activități sunt de prisos dacă nu crezi în tine sau dacă nu ești convins ca ziua de astăzi este mereu mai bună decât cea de ieri. Indiferent de situațiile bune sau nefaste în care se poate alfa cineva, important este felul în care se raportează la ele. Pentru tot ceea ce este bun există recunoștință, iar în spatele lucrurilor nefavorabile există prilejul de a învăța noi lecții. Înfruntă-ți obstacolele fără frică, oferă-ți încredere nemărginită, ai grijă de tine și vei vedea cum zilele tale vor începe întotdeauna cu dreptul.