This is us este un serial de tip dramă, combinat cu comedie și momente romantice. Serialul surprinde viața unei familii cu reușite și greutăți. Aceasta este formată din părinții Rebecca și Jack, și cei trei copii ai lor de aceeași vârstă. Katie este o femeie care are mare probleme cauzate de obezitatea sa. Kevin devine un actor foarte cunoscut, dar care nu este deloc luat în serios. Randall reprezintă fiul adoptat al familiei, care nu își găsește locul într-o familie albă, el fiind de origine afro-americană. Mai mult de atât, toată familia este afectată de moartea tatălui lor la o vârstă tragică de 19 ani. Acest serial a devenit foarte îndrăgit de publicul său și tocmai de aceea te invităm și pe tine sa i te alături. Iată câteva motive pentru care trebuie să îl vizionezi:

1. Dinamica familii

Protagoniștii serialului îi reprezintă membrii familiei Pearson. Aceste personaje se confruntă cu diferite provocări, pe care reușesc să le confrunte alături de cei dragi. Unul dintre motivele pentru care caracterul celor trei frați  este așa de complicat și interesant se datorează pierderii  tatălui său și dorința de a se ridica la așteptările sale.

2. Modul evenimentelor de a se desfășura

Acțiunea nu se desfășoară în ordine cronologică, ci se fac salturi între trecut și prezent. Fiecare moment care s-a întâmplat în trecut este relevant celui din prezent. Aceste momente din timp ne ajută la o înțelegere mai bună a personalității fiecărui personaj și a descifrării poveștii din spatele adultului care s-a format. Această tehnică ajută la creearea de suspans și emoție în serial.

3. Intrarea în pielea personajului

Serialul THIS IS US prezintă diferite aspecte asupra vieții, precum: probleme cu greutatea, adopție, dependența față de alcool, momente de anxietate, și multe altele. Găsindu-se o gamă atât de variată de experiențe, cel mai probabil persoana care vizionează se va putea indentifica în anumite situații. Astfel, spectatorii vor avea șansa să își amintească și analizeze propriile defecte și calități pe care le dețin. Mai mult de atât, spectatorii vor ajunge să empatizeze personajele datorită momentelor grele și obositoare prin care trec.

4. Prezența constantă a momentelor lacrimogene

Acest serial este plin de momente care te vor atinge emoțional. Vei trăi alături de personaje experiențe atât fericite, cât și triste, care te vor face să plângi. Dacă cumva ești o persoană sensibilă, îți recomand să ți la îndemână o cutie de șervețele în timp ce vizionezi serialul.

5. Răsuciri neașteptate

Alt motiv care ține spectatorii constatnt în suspans, pe lângă trecerile dintre trecut și suspans, este finalul neașteptat. Serialul este gândit în așa mod încât să te întrebi mereu: ,,ce se va întâmpla în continuare? ’’. La fiecare final de episod, ținând cont de ce s-a întâmplat în el, vei ajunge la o deducție logică ce se va întâmpla la sfârșit. Ei bine lucrurile nu se vor întâmpla așa cum te-ai fi așteptat. Vor avea loc răsuciri de evenimente complet neașteptate .

6. Relațiile

Serialul se bazează în mod special că această familie deși trece prin foarte multe dificultăți, întotdeauna va încerca să rămână împreună, deoarece ei se iubesc. Vor exista momente tensionate între personaje (mai ales între cei doi frați Kevin și Randall) , dar vor trece peste, fie de la sine, fie prin intervenția altora. Acest serial nu se bazează doar pe dragostea de familie, ci ne întâlnim și cu relația de cuplu, unele mai reușite decât altele.

7. Adaptarea evenimentelor la problemele actuale din societate

Sezonul 4 se încheiase înainte de apariția problemelor în legătură cu virusul corona. Astfel, oamenii din spatele cadrelor s-au decis ca în sezonul 5 să transpună în serial problemele cu care se confruntă toată lumea în timp de pandemie. Le oferă șansa spectatorilor de a vedea modul prin care se străduiesc alte persoane să treacă peste aceste vremuri grele în care ne aflăm în acest moment. Mai mult de atât, în serial s-a făcut referire și la un video viral de pe internet care are legătură cu existența și în prezent a problemelor legate de culoarea pielii.

Așadar, serialul ,,This is us’’ reprezintă un spațiu sigur unde ne putem exterioriza prin emoții și de a încerca să înțelegem mai bine diferite greutăți cu care se confruntă oamenii, un serial care merită vizionat alături de cei dragi.