Lukas Erich Adrian deține, în prezent, o agenție de creație, numită Dimensional X Studios. Chiar dacă el este încă prins pe holurile liceului, fiind elev în clasa a 12-a, a reușit să își urmeze pasiunile și să treaca de toate obstacolele întâlnite. Erich a fost mereu interesat de partea tehnologică, acesta urmând, în prezent, un liceu cu profil de matematică-informatică din Târgu Mureș. De câțiva ani, domeniul fotografiei a primit un loc în viața sa, urmând ca mai apoi totul să se contureze într-o pasiune pentru media creativă.


Erich

L-am cunoscut pe Erich în urmă cu câțiva ani. Eram la un eveniment, mi-a făcut o poză și așa prietenia noastră a început. Am păstrat legătura și am observat că de-a lungul timpului, pozele și clipurile pe care le făcea erau tot mai profesioniste, a început mai multe proiecte interesante și avea tot mai multe colaborări. Erich a profitat de aceste lucruri și a hotărât să își facă o agenție de creație.

Este fotograf, videograf și designer grafic, iar în momentul de față își dorește să tranforme momentele importante din viața oamenilor în amintiri „cool, de neuitat”, dar și să își ia bacalaureatul pentru a intra la facultatea dorită. Acum câțiva ani, mi-a povestit puțin despre visurile sale, urmând ca apoi să văd cum toate devin realitate. La început vorbea timid despre ele, nu era foarte sigur pe ceea ce poate face, dar, în final, și-a creat propria sa lume, propria sa mică planetă creativă.

Erich reprezintă un model de perseverență, ambițe, dinamism și pozitivism, iar în următoarele rânduri, găsiți povestea lui și ce se află, de fapt, în spatele realizărilor sale.

Primele poze

Pe la finalul clasei a 9-a, începutul clasei a 10-a, Erich avea programată prima sa ședință foto. Nu era ceva foarte serios, doar un prieten care îl întrebase dacă nu are cumva vreo cameră pe acasă și dacă îi face câteva poze. Fiind încântat de idee, a acceptat. Urmau să se vadă marți, însă, pe ultima sută de metri, a primit un mesaj: „auzi, nu mai pot azi.”.Erich nu s-a lăsat descurajat „eram pregătit și chiar voiam să fac poze in ziua aceea, așa că i-am scris unei prietene, Oana, dacă nu vrea să ieșim la un shooting. A acceptat.”.

Pozele au fost postate, apreciate și, astfel, Erich a început să primească tot mai multe cereri de ședințe foto de la prieteni, iar în timpul liber făcea poze pe la evenimente sau prin localuri. Pe atunci, setările automate ale camerei erau la ordinea zilei, însă puțin edit în Lightroom sau Photoshop și pozele erau gata de urcat pe internet.

Căpătând exeperiență, pozele pe care le facea erau din ce în ce mai reușite. Programele de editare a învățat să le folosească singur: „Urmărind diferite tutoriale, am început să învăț să le folosesc, realizând diferite imagini sau grafici. Când nu știam să fac ceva, căutam pe google și urmăream pas cu pas tutorialul.”.

Cererile erau tot mai dese și Erich a început să aibă primii lui clienți: „Erau doar prieteni pe atunci. Făceam poze pe 20 de lei și mi se părea prea mult. Le dădeam 10 lei înapoi”.

În timp, activitatea sa s-a extins. A început să colaboreze cu cei de la Interact și cu mai multe cluburi din oraș, Pozele sale erau apreciate de toată lumea: „Am început să îmi fac prieteni din mai multe cercuri și să fiu chemat tot mai des la evenimente si party-uri.”. A cunoscut diverse persoane mai experimentate din domeniu care l-au ajutat, atât cu tehnici în fotografie, cât și cu vorbe „pozele principale le facea Andrei Neagoe, care în seara aia m-a luat sub aripa lui și mi-a arătat mai multe chestii cool pe cameră. Am stat la povești cu el. Mă făcea să mă simt bine și mi-a dat un boost de confidence.”.

Treptat, Erich a început să se dezvolte și pe partea de design grafic, realizând afișe pentru petrecerile de la Interact.

Despre Dimensional X Studios

Dimensional X Studios poate fi numit „agenție creativă”, așa cum îi place lui Erich să o numească. În mare, ceea ce promovează el prin această agenție este munca lui in domeniul media, printre care se numără fotografia, videografia și designul.

Suprinde evenimente, lucrează pentru identitatea vizuală a firmelor și partea de imagine a prezenței online. Pe partea de design grafic, se ocupă de interfețe, iconițe, grafică staționară sau ambalaje.

„Feedback-ul și încurajările oamenilor m-au motivat să continui ceea ce fac și să mă dezvolt pe latura artistică și profesională. De mic, am fost pasionat de tehnologie și artă digitală, astfel, am început să lucrez in Adobe Photoshop înca din clasa a VI-a. Treptat, am învățat multe programe din Suite Adobe, pe care le folosesc și în ziua de azi.” declară Erich chiar pe site-ul creat de el – dimensionalxstudios.ro

când nu toți sunt de partea ta

Pe lângă susținerea pe care a primit-o de la cei mai mulți oameni din jurul său, Erich a avut parte și de experiențe mai neplăcute. Când vine vorba să te împarți între școala și pasiunile tale, problemele apar inevitabil. Nu toți profesorii i-au sprijinit activitatea, spunându-i că trebuie să se spuce de învățat, să nu mai piardă timpul. Erich a menționat că nu a renunțat la ceea ce face și nici nu are de gând „Nu e ușor să arunci tot ce ai făcut și să întrerupi activitatea, îți pierzi clienți. Trebuie să fii activ, implicat în comunitate. Am lăsat-o mai moale, totuși.”.

Fiind implicat în evenimentele locale, Erich era prezent cu camera pe oricunde putea. Întâlnind și alți fotografi, iar el fiind la început de drum, nu a fost mereu apreciat. Ceilalți preferau să se axeze pe greșelile lui și pe aspectele negative – „Făceau mișto de mine între ei și râdeau.”. Erich a ales să ignore acest comportament și să meargă mai departe, să experimenteze și să lucreze cât mai mult, pentru a-și împlini visurile.

Între muncă și prieteni

„Am avut un moment în care am realizat că eu nu mai am prieteni, doar clienți”. Într-o perioadă în care munca îți este apreciată și tot mai mulți oameni te solicită, este greu să te împarți între muncă, școală și prieteni. Prin asta a trecut Erich, considerând că acela a fost „un downside”. A ajuns să își considere clienții prieteni. Fiind invitat la petrecerile si evenimentele lor private pentru a face poze, se simțea inclus în acele colective – „Mă simțeam oarecum parte din gașca lor. Mereu aveam acces VIP, mereu stăteam cu STAFF-ul”.

Altă problema despre care mi-a vorbit Erich a fost lipsa timpului liber. Multe proiecte, multe oportunități, venind din mai multe direcții, toate deodată – „Obișnuiam să accept fiecare provocare”. Chiar dacă supraîncărcarea era epuizantă, evoluția este vizibilă, atât la tehnica foto, cât și la editare.

Însă, cu toate că a întâmpinat diferite dificultăți, Erich a ales să nu renunțe și să își ducă visul la capăt. Toate încurajările venite l-au ambiționat si așa a reușit să ajunga unde este acum – un elev de clasa a 12-a, care a ales să iasă din tiparul obișnuit. A reușit să își transforme pasiunile în ceva care acum a devenit o mare parte din viața sa, ceva ce înseamnă „totul” pentru el, pentru care își dedică timpul, muncește și se implică 100%. Rezultatele nu sunt mai prejos de munca lui Erich, având în permanență ceva la care să lucreze, iar recompensa materială este pe măsură.

Fotografia m-a ajutat să înțeleg că sunt mai important decât credeam, că eu chiar contez, că eu chiar fac ceva. M-am schimbat radical și îi îndrum pe toți să își găsească pasiunea și să o urmeze. Ieșiți din monotonie, încercați lucruri noi, înscrieți-vă în diferite proiecte, faceți voluntariate și cunoașteți cât mai mulți oameni! Faceți-vă timp pentru hobby-urile voastre și nu renunțați la ce vă face ferciți!

Erich Adrian Lukas

Comments are closed.