NOSFE este un cântăreț de muzică hip-hop în vârstă de 36 de ani. Acesta s-a apucat de muzică acum aproximativ 20 de ani, în prezent fiind membru al trupei
Șatra B.E.N.Z..


despre pandemia de covid-19

I-am adresat lui NOSFE câteva întrebări despre cum a perceput el pandemia, ce a realizat și cât de mult a fost influențat de această pandemie și cum crede că se va sfarși.


“Cum te-a influențat pandemia de COVID-19?”

“M-a influențat mai mult spre bine, în ideea în care am învățat mai multe lucruri despre mine.

Parcă n-am mai experimentat atât de mult în pandemie și m-am centrat pe anumite chestii în așa fel încât să le fac mai bine.”


“Cum te-a influențat pe plan financiar?”

“Pe plan financiar, în principiu, sunt concertele.

Noi fiind artiști și acesta fiind singurul nostru job, e ca și cum am fost influențat, daca nu 100%, 80% hai ca să nu fiu chiar pesimist.”


“Cum ți-a schimbat pandemia rutina ta de zi cu zi?”

“Mi-a schimbat rutina mult pentru că nu am mai avut cu cine să lucrez, practic.

A trebuit să fac majoritatea lucrurilor singur, mi-am pus microfon acasă, am învățat din nou să trag singur”


“Cum ți-ai găsit inspirația de a compune piese?”

“Eu aveam niște chestii deja în suflet pe care nu reușeam să le scot atunci când nu aveam timpul pe care l-am avut acum în pandemie.

În general inspirația am încercat să mi-o găsesc uitându-mă la filme pe care nu reușeam să le văd, ascultând muzica pe care nu reușeam s-o ascult, citind cărțile pe care nu reușeam să le citesc.”


“Cum ai reușit să-ți menții relația cu alți artiști/colegi de breaslă?”

“Mulți dintre ei s-au autoeliminat din viața mea pentru că, acum că este mai greu să menții o relație de genul, la fel ca și cu banii și cu toate lucrurile în perioade de genul ăsta, lumea începe să strângă cercul.

Astăzi se consideră comunicare și faptul că i-ai dat tag unui prieten cu care n-ai mai vorbit de mult sau unui alt artist. Îi dai un tag într-o postare că ti-a apărut pe timeline o piesa mai veche sau un clip mai vechi și deja poți să o consideri comunicare.”


“Te-a afectat emoțional lipsa concertelor?”

“M-a afectat foarte mult, concertele erau o chestie care îmi țineau speranța vie pentru că felul în care facem noi concertele e puțin diferit, încercăm să ne conectăm cu fanii foarte mult, să îi introducem in concert.

M-a afectat foarte mult pe plan sentimental pentru că asta îmi ținea speranța vie. Acum nu mai ai decât comentariile pe Youtube, vizualizările, numai așa poți să-ți dai seama de legătura ta cu fanii.”


“Cum va fi NOSFE după pandemie?”

“Puțin mai mult contretat pe rezultate mari și pe target-uri mai mari decât până acum. Îmi puneam tot felul de limite și voiam să scot foarte multe piese, de orice gen, să experimentez, but I’m been doing that since 20 years now.

Cred că am învățat să fiu puțin mai profi, am învățat să îmi ies și mai mult din zona de confort. Cred că o sa fiu mai profi după această pandemie, mult mai profi.”


“Cum crezi că va fi sfârșitul pandemiei?”

“Acum se discută foarte mult despre vaccinările astea, daca e bine sau nu să-ți faci vaccinul. Le tot spun oamenilor din jurul meu să nu-și mai facă atât de multe griji pentru că până atunci când va ajunge vaccinul la noi, să fim noi nevoiți să-l facem, în teorie, ar trebui să se rezolve toată problema asta.

Sincer să fiu, nu știu dacă e un lucru bun acest vaccin, dar știu că e cumva singura ieșire pe care o putem avea sau singura chestie spre care ne putem uita cu speranță.”


Activitatea lui nosfe în pandemie

La începutul pandemiei, NOSFE a lansat 3 piese în 5 zile, prima apărând pe 18 martie (RONALDINHO), a doua pe 20 martie (COACHELLA), iar a treia pe 23 martie (DENTE).


Pe 27 martie acesta lansează încă o piesă, Hakan Shukar. Odată cu această piesă lansează și un giveaway oferind șansa de a apărea pe remixul piesei.


Pe 12 aprilie NOSFE ține un concert alături de producătorul PRNY, live pe canalul de youtube Seek Music, o mulțime de fani simțind din nou o parte din gustul unui concert.


După acestea, NOSFE a lansat până în prezent 5 piese, a colaborat cu mai mulți artiști pe mai multe piese și a lansat un nou proiect alături de Domnul Udo. Aceștia și-au luat denumirea de “sleepnot” și adoptă stilul UK Drill, lansând pe 11 decembrie prima piesă “drill.ro” .


*Off-TOPIC* pălăriile lui nosfe, Aranjate mișto pe perete