Despre cariera tânărului sportiv

Cristian Mocritchi, născut la data de 10.03.2001, în județul Arad, este un baschetbalist profesionist care își desfășoară activitatea, în prezent, la BC SCM Timișoara. Acesta a fost dispus să ne împărtășească drumul său către baschetul profesionist și experiența sa în „Liga Națională de Baschet Masculin”.

Primul meu contact cu mingea de baschet a fost la ora de sport. Ulterior, am mers și la un club privat (BC Best) din orașul meu natal, sub îndrumarea domnului Zsiga Bobroczkyi.

Cristian Mocritchi

Pasul spre profesioniști

La vârsta de 16 ani, Cristian Mocritchi urma să devină o componentă a clubului „BC SCM Timișoara”, echipă la care joacă și în prezent.

Pasul către baschetul profesionist a costat anumite sacrificii, pe care tânărul Cristian a fost dispus să le facă. Acesta a fost nevoit să se mute din Arad, orașul său natal, și să își termine studiile preuniversitare în Timișoara.

Parcursul lui Cristian nu a fost unul ușor, deoarece acesta a suferit multiple accidentări care i-au impiedicat evoluția în sezonul competițional 2017-2018. Mai exact, sportivul a suferit două entorse la glezna dreaptă, în timpul finalei din Cupa României. După o recuperare întinsă pe o perioadă de șapte luni, Cristian s-a întors în teren, mult mai motivat și dornic de victorie.

Perioada de recuperare a fost un chin pentru mine. Faptul că nu mai puteam pune mâna pe mingea de baschet a reprezentat o adevărată tortură. Voiam să fac parte din echipă, să câștig și să evoluez alături de colegii mei. Fiecare sportiv își asumă că accidentările pot să apară în orice moment.

Fall down 7 times get up 8

De la Timișoara la Miercurea CIuc

Cariera de sportiv de performanță necesită schimbări, compromisuri și alegeri care pot schimba complet cursul poveștii fiecărui jucător. Cristian a fost pus în fața unei asemenea schimbări. În cea de a doua parte a sezonului competițional 2019-2020 acesta a semnat la Miercurea Ciuc, urmând să evolueze acolo timp de jumătate de an.

Tranziția spre Miercurea Ciuc a fost un pas în față în cariera mea. Acolo am acumulat experiență și m-am dezvoltat ca jucător, dar și ca persoană. Personal îmi plac provocările. Schimbând mediul, echipa și stilul de pregătire au reprezentat un adevărat test pentru mine, fiind obișnuit cu cei 3 ani precedenți, petrecuți alături de Timișoara.

revenirea la clubul de pe Bega

După puțin timp petrecut la Miercurea Ciuc, în care Cristian a adunat medii statistice de 9,24 minute, 1,6 puncte, 0,9 recuperări și 0,5 pase decisive, se întoarce la „BC SCM Timișoara”, pregătit pentru noul sezon competițional (2020-2021).


Mă bucură revenirea mea pe Bega, aici fiind mediul în care am crescut de la junior la senior. Am încredere în tot colectivul și în faptul că sub comanda antrenorului Dragan Petricevic vom face un sezon cât mai bun, bineînțeles, și cu ajutorul fanilor. Consider că sezonul petrecut la Miercurea Ciuc a fost un pas înainte în cariera mea, având mai multe minute acumulate și simțind că am un rol în echipă. Țin să-i mulțumesc pe această cale antrenorului Laszlofy Botond pentru încrederea și sprijinul pe care mi le-a acordat, a declarat Cristian Mocrițchi.

Declarația sportivului pentru pagina oficială a clubului banățean BC SCM TIMISOARA

Cristian Mocritchi este un tânăr sportiv de perspectivă, despre care vom mai auzi cu siguranță în viitor