Vă puteți imagina că o fată, tânără, din Suceava, a ajuns să aterizeze în Miami, pentru a lucra pe un vas de croazieră?

Două bagaje, cântărite încă de acasă, o pereche de blugi și o geacă, atât a trebuit să își ia cu ea pentru a pleca în noua ei aventura. Cu pașaportul ce-l ținea strâns în mână, o revistă cumpărată cu ultimii lei pe care îi mai avea în buzunar, s-a îmbarcat în avionul ce avea să îi schimbe toată viața. A plecat cu teamă de nou, dar cu multă ambiție pentru a schimba ceva în viitor. A știut că îi va fi greu, dar nu i-a păsat. A vrut să încerce să își profeseze meseria, pe mare și să călatorească gratuit.

Steiner LTD este o companie internațională care se ocupă de recrutarea tinerilor din toată lumea, în special țările din lumea a 3-a cu sau fără experiență, pe poziții de terapeuți spa, kinetoterapeuți, doctori esteticieni și acupuncturiști.

Name Tag Royal Caribbean Crew

Însă, atunci, nu avea cum să știe că vapoarele crează şi o teamă. Teama că nu se va mai putea adapta acasă, o împingea să plece din nou. Apropierea de tradițiile multiculturale ce întregeau viața pe vapor o făcea să simtă că acolo e ”acasă”. Se crea o lume paralelă, o lume mult mai importantă decât lumea reală, de unde a plecat cu frică, cu mult timp în urmă.

După șapte ani de călătorie, muncă și aventură, cu aceeași frică, dar cu multe alte experiențe, idei și gânduri, acea fată din Suceava, a vrut, din nou, să schimbe ceva și s-a întors acasă pentru a avea un subiect cât mai bun pentru acest reportaj.

Prima zi

În fiecare zi de sâmbătă, un grup de tineri, așteaptă la terminalul 2 din Miami, Florida. Cei cu mai multă experientă pe vase se disting imediat de cei noi, care parcă mirați, se întreabă oare în ce s-au băgat.

Chiar dacă au fost cu toții instruiți pentru a-și ocupa pozițiile la bord, nimeni nu au fost învățat să trăiască și să locuiască pe un vapor.

Este ”Symphony of the Seas”, cel mai mare vas de croazieră din lume, cu o capacitate de peste 9000 de pasageri ( 7000 clieții și peste 2000 echipaj). Un uriaș, parcat în port care prelua și lăsa, în fiecare săptămână, mii de oameni, în orașe și țări diferite.

Tremurânde, picioarele lor urcă ușor pe ușa ”din spate” a vaporului, unde dau direct de culisele pline de oameni îmbrăcați în diferite uniforme, călcate și frumos aranjate. Însă fiecare uniformă avea ceva identic ce a sărit în ochi încă de la început, un ecuson auriu, cu numele, țara de proveniență dar și poziția ocupată la bord. Nume diferite, țări diferite, chipuri diferite, de parcă ai luat câte zece oameni din fiecare continet și i-ai pus împreună.

“Prima zi, ajuns în port, am văzut o clădire imensă. Nu mi-am dat seama că acea clădire este de fapt vaporul.”

Rafael – hairstilist, Columbia

Camera/Cabina

Pasagerii vaporului aveau mereu o întrebare, comică la început, dar destul de enervantă pe parcurs:”Dar, voi locuiți aici, pe vas?” Răspunsul era mereu același, deși suna mai bine să spunem că în fiecare seara pleacăm acasă, iar a doua zi venim, din nou, la servici. ”Da, locuim, aici, chiar la etajul 1 sunt cabinele noastre. Tot acolo, avem restaurantul nostru unde mâncăm în fiecare zi.”

Crew Cabin on Symphony of the Seas

Vaporul

Pe cât de mici sunt cabinele echipajului, pe atât de mari sunt cabinele pasagerilor. Însă vaporul, în general, o frumusețe de la care nu îți poți desprinde ochii.

Etajul 5, Promenada, plină de magazine fancy cu diverse bijuterii, accesorii dar și pub-uri sau cafenele. La etajul 6, era toată partea de entertainment, piese de teatru ca și cele de pe Brodway, comedy club, show-uri pe patinoar sau chiar aqua show-uri , toate realizate de cast-uri foarte bine instruite înainte de a veni la bord. Mai sus, la etajul 8, cea mai verde zonă a vaporului, Central Park, un parc cu verdeață, sunete de păsărele, dar şi câteva restaurante cu specific italian sau japonez, iar ultimul etaj, etajul 17, zona cu piscine, jacuzzi, dar și zona de distracție din fiecare seară.

“Mereu mi-a plăcut sportul, dar mai ales săriturile în apă, de aceea am acceptat o ofertă de a mă alătura unei echipe de acrobați, înotători sincron și dansatori în cadrul Aqua Show, pe vase precum Symphony of the Seas. Mi-a plăcut enorm să îmbin călătoriile prin lume cu pasiunea pentru sărituri.”

Ramona – sportivă de performanță, România

Seara totul se transforma în lumini și spectacole, în show-ri și concerte, menite să distreze fiecare pasager în vacanță.

Echipajul

Însă cei de la etajul 1? Se distrau și ei, mai mult ca oricine. Orice angajat pe vas trebuie să încerce o seară latino la crew bar, sau măcar o dată, o mega petrecere tematică ca şi ”Independence Day Party”. Pe cât munca era mai lungă, pe atat și distracția.

“În 14 ani, pe vase de croazieră, am avut parte de cele mai multe petreceri cu tematica “Philippines Indepence Day”. Fiind și mai mulți din Filipine la bord, organizarea petrecerilor includeau și tradițiile noastre de acasă, de la mâncare tradițională, la muzică și vestimentație. Cred că eram cei mai mulți din Filipine, peste 600, la bordul navei Symphony of the Seas.”

Grelinda – terapeut spa, Filipine
Naționalități care lucrează la bordul navei Symphony of the Seas

Însă cel mai interesant era cum peste 60 de naționalități, culturi și religii diferite ajungeau să se înțeleagă și să poată dormi sub același acoperiș, ba chiar să-și formeze propriul vocabular cu cuvinte aduse de către naționalități diferite, dar cu o însemnătate mult prea mare la nivelul echipajului.

Cuvinte, expresii, un vocabular complet nou, plin de coduri, abrevieri sau termeni codificați pentru orice eveniment din interiorul vasului. ”Gangway”, ”watherthight doors”, ”bravo-bravo-bravo”, sunt expresii și cuvinte ce trebuiau prinse și înțelese din mers, ba mai mult, știute, în caz de urgențe de orice fel.

“Multe cuvinte au fost inventate de noi, cei din Filipine. Spre exemplu “monkey business” se considera a fi o ”mini-afacere” între prietenii din aceeași regiune sau “paisano” erau numite persoanele care provin din aceeași țară.”

Grelinda – terapeut spa, Filipine
Cuvinte folosite de către echipajele navelor

Cuvântul ”drill” a fost unul interesant, care în scurt timp a devenit coșmarul oricărui angajat, inclusiv al căpitanului. Un fel de simulare o dată pe săptămână, dimineața, cel mai probabil în ziua noastră liberă, a unei urgențe la bord în care fiecare membru din echipaj avea un rol foarte important – siguranţa lor şi a pasagerilor.

“Aveam simulări în fiecare săptămână, într-o zi de port, unde mai tot timpul eram liberă și preferam mai bine să dorm. Acestea erau un factor extrem de important în asigurarea siguranţei noastre cât şi a pasagerilor de la bord. Drill-urile erau menite să ne instruiască şi să ne pregătească în orice fel de urgență de pe vas. De la un incendiu, la o coleziune, la o ameninţare din exterior sau chiar o urgență medicală. La orice urgență care presupunea părăsirea vasului, trebuia să avem vesta de salvare, pe care o găseam mereu în cabină.”

Alina – shop manager, România
Simulare Drill Symphony of the Seas

Zilele în port

Partea bună venea mereu după faimoasele drill-uri, ziua de port, unde, cu siguranţă cu toţii ne doream să ieşim puţin afară. Zilele de port erau, la început zilele cele mai frumoase din contract, treptat însă, deveneau zile și atât. Oboseala se acumula pe lună ce trecea, iar porturile deveneau zile de odihnă și de refacere.

Cu cât mai trecea o zi, cu atât se ștergea o linie de pe hârtia prinsă pe perete cu magneții luați de prin fiecare port și parcă nu mai venea ziua de plecare, ziua în care se termina calvarul trezirii de dimineața de la ora 6:00 şi dormitului seara târziu, după ora 23:00.

“Aveam liber câteva ore pe săptămână, iar acelea erau doar în port. În schimb, la spa aveam un sistem foarte bine pus la punct. Dacă atingeam targetul setat de manager, primeam câteva ore libere extra. Așa că, lucram pentru timp liber.”

Kalina – asistent salon manager, Bulgaria
Crew members in port

Experiența pe vapoare

Porturile, prietenii, oamenii, joburile, petrecerile pe vas sunt toate diferite și asta face experiența noastră de marinari, unică. De la primii pași pe un vapor ca şi un oraş, până la fiecare zi în care ești pe mare, sau într-o țară pe care poate ai văzut-o doar pe hartă, toate lucrurile de pe vas au rămas adânc imprimate în gândurile noastre.

Căpitanul Rick Sullivan este unul dintre cei mai longevivi căpitani din istoria vaselor de croazieră. A ajuns să conducă unele dintre cele mai mari vapoare din lume printre care şi Symphony of the Seas.

“Consider că pentru orice persoană din echipaj, fie el ofițer, cadet, ospătar sau camerist, experiența pe vase de croaziere este unică, iar eu, fiind marinar mai toată viața, am încercat să le ofer o experiență minunată, dar și sigură, atât echipajului cât şi pasagerilor de la bord.”

Rick Sullivan – captain, Canda
Captain Rick Sullivan

Căpitanul Rick ne reprezenta cu mare mândrie pe noi, echipajul, în faţa tuturor pasagerilor. Mai mereu făcea câte o glumă în legătură cu “cine conduce vaporul cât el nu este acolo”.

Captain Rick Sullivan talking on Symphony of the Seas stage with passengers

Kalina din Bulgaria a spus că mereu și-a dorit să călătorească, însă, niciodată nu și-a permis acest lux, așa că a ales vapoarele pentru a o face, gratis.

“Timp de șapte ani am lucrat pe vase de croazieră şi am reușit să vizitez peste 65 de țări. Am întâlnit persoane din toate colțurile lumii și mi-am făcut prieteni pe viață. Uitându-mă în urmă, aș putea spune că a fost cea mai frumoasă experiență din viața mea. Și nu mă înțelegeți greșit, am lucrat multe ore și am avut multe responsabilități, pe lângă jobul pe care oricum trebuia să îl știm. Însă, acolo, timpul liber era mult mai prețuit. Nu voi regreta niciodată nici măcar o zi petrecută la bord.”

Kalina – asistent salon manager, Bulgaria

Rafael, un hairstilist din Columbia, a decis să împărtășească experiența lui pe vase de croazieră de până acum. El chiar își dorește să se întoarcă pentru noi aventuri.

Rafael experience onboard cruise ships

Grelinda din Filipine spune că cea mai mare satisfacție atunci când lucrezi pe vapoare, este cea financiară.

“Au fost multe ore în care lucram,multe lucruri stresante şi puţine ore dormite, dar toate aceste lucruri erau date uitării când vedeam cecul cu banii făcuți pe săptămâna trecută. Iar dacă mai aveam și câte o zi liberă, în port, pentru shopping, eram cea mai fericită.”

Grelinda – terapeut spa, Filipine

Viața pe vase de croazieră este, cu siguranță, una total diferită de cea de acasă. Însă fiecare dintre noi am luat experiențele frumoase și unice din această perioadă pentru a crea o poveste de viață deosebită.