“Muzica pentru mine este hrană spirituală și un prieten pe care îl ascult și mă ascultă cum nimeni nu o poate face. It’s a way of life”

Petac MC

El este Petac MC, un tânăr de 19 ani cu o pasiune uriașă pentru zona Underground. A început să cânte rap în 2015, dar a iubit muzica încă din copilărie. Pentru el, totul a venit de la sine. Are un flow unic și un stil influențat de rădăcinile boom bap-ului, rimând atât pe instrumentale de hip-hop, cât și pe stiluri heavy de muzică, precum jungle și drum and bass.

“Muzica pentru mine este ca ultima piesă a unui puzzle – nu pot fi complet fără ea și vice versa. De ce? Pentru că sunt făcut și îmi e dat să fac asta. I enjoy it”


Cultura Underground este remarcată în rândul oamenilor prin natura ei nonconformistă, situându-se la o distanță considerabilă față de lumea mainstream. Cu timpul, această zonă a prins multe ramuri, unde artiștii se descoperă, creează și-și testează limitele, cu scopul de a le depăși.

“Este cel mai frumos teren de joacă al artiștilor, unde aceștia se exprimă de-a întregul”  – Afo aka Emilteleagă


Zona Underground are ca fundație creativitatea, perseverența, talentul și pasiunea. Este locul unde te șlefuiești ca artist, pentru a descoperi și a împărtăși adevărata ta valoare. Este un roman fără pagini, pe care îl completezi de-a lungul călătoriei tale spre împlinire.

Nu există o formulă clară pentru relația perfectă cu mișcarea artistică universală. E nevoie de o energie care să te ghideze, să te formeze, și să-ți dea acel impuls creativ de care ai nevoie pentru a conștientiza poziția ta în acest spațiu.

“E greu de explicat în cuvinte…e mai mult o stare ce mă cuprinde mereu și peste tot”

Petac MC

boom bap

PETAC – VIBRAȚII

Transmite energie prin cuvinte, expresii, linii melodice și tonul vocal, toate acestea variind în funcție de starea în care se află. În mare parte, mesajul lui este de trezire, de conștientizare și uneori puțin dur, fiindcă așa este și viața. Nu are o ipoteză stabilită, fiindcă lumea este schimbătoare și mulți factori pot influența atât felul în care se raportează la viață, cât și direcția artistică pe care o abordează.

“Omul are multe stări pe parcusul zilei, ce să mai spun de o lună… deci acesta alterează ,nu rămâne același. Sau poate doar se întoarce sub alt format”

Petac MC

Prin condiția lui de om-artist, Petac transmite și redă tot ceea ce nu poate spune în sfera uzuală de zi cu zi. Analizează multe lucruri și aspecte ale vieții precepute, în detaliu, reflectă asupra lor și expune viziunea lui mai departe. Este un proces “deep” în care se transpune, care vine din neant și unde nu există bariere.


FREESTYLE & OFF THE DOME

Freestyle-ul este o zonă a culturii hip-hop, în care ai libertatea să jonglezi cu rime pe ce instrumentale vrei tu. Poate fi un text scris de tine sau chiar improvizație. Practic, freestyle-ul este un sport ca oricare altul, unde dacă nu ai antrenament, ești depășit. Pentru Petac este un daily task, este elementul care îl ține în priză și încălzit. Este un mod de exprimare și un element major în povestea sa, fiindcă îl ajută să își depășească limitele și îi formează o gândire flexibilă și un vocabular bogat. Îi formează caracterul și atitudinea. Aici e vorba doar de antrenament și imaginație. Fie că e vorba de la cypher-uri, rime pe loc prin parcuri sau chiar concursuri, vocea lui Petac este auzită.

“Necesită multă repetiție, un lexic bogat, flow, atitudine și așa mai departe…bineînțeles, dacă vrei să fii un sportiv de top. Este un joc spontan în care ești mereu surprins și dus de val”

Petac MC

În Noiembrie 2020, a fost câștigătorul sesiunii Red Bull Re:Verse în 15, pe Instagram, unde a participat cu o piesă off the dome, pe un instrumental de drum and bass.

Puteți urmări și Sesiunea Live PIETONALA S3 EP9 – Rime pe loc cu Pietonu’ și PetacSingura și cea mai mare grupare de acest gen din țară, cu bazele puse de Aforic, un veteran în ale freestyle-ului, este OFC (Official Freestyle Club). Pe lângă acest grup, este și o competiție de battle, dar nu în formatul clasic. Este mai creativ, modest și intuitiv, unde a participat și Petac în cea de a VI-a ediție a campionatului, terminând ca semifinalist.

OFC este o familie formată din toate elementele hip hop-ului, cu 150 de membrii la momentul actual. Este o bază de antrenament pentru sportul Freestyle, un atelier de artă, un lounge în care poți împărtăși și primi feedback, ajutor și direcție pentru ceea ce creezi.


CUM A INFLUENȚAT PANDEMIA VIAȚA LUI PETAC

Pandemia, în raport cu sound-ul lui Petac, a fost în cea mai mare măsură favorabilă pentru el. Fiind închis în casă, și-a dedicat o bună perioadă din timpul său reflectând asupra unor planuri de viitor, și a direcției pe care vrea să se axeze din punct de vedere muzical. A scris și a înregistrat multe melodii, fiind indiferent în legătură cu timpul care trecea.

“Mă ținea deconectat de la ciudățeniile care se petreceau afară. Sună puțin ciudat dar mi-a plăcut.”


În viitor, Petac are de gând să iasă în față cu materiale calitative, creative și inedite. Vrea să ofere maturitate proiectelor sale, să fie cât mai productiv și spontan.

“Restul va fi istorie… văd eu ce se va întâmpla și unde mă poartă muzica și industria aceasta.
One love și multă pace. Fii tu însuți”

Petac MC


uite o listă cu festivaluri/concerte la care a participat petac

Comments are closed.