Aș putea îndrazni azi să schimb puțin percepția și în același timp impresia schimbând bine cunoscutele versuri „Every breath you take, every move you make/Every bond you break, every step you take”  și să închei în loc de „I’ll be watching you” cu „I’ll be taking care of you”, lăsând la o parte controlul, supravegherea sau mai bine zis „Big Brother” și înlocuindu-l cu dragoste.

„Urma” lăsată după noi trăind pe pământ este recognoscibilă și foarte vizibilă, nu doar pentru entitățile superioare, cât și pentru unele ființe excepționale din jurul nostru. Una dintre ele este Florina, o fată de 38 de ani de aici, aproape, de pe lângă Cluj.

Stă așezată în fața mea cu ochii aproape închiși, cu un ton ridicat în voce încercând să-mi explice viziunea ei despre viață. Florina vorbește dintr-o perspectivă complet nematerialistă despre viață cât timp așteptăm să i se repare mașina, în atelierul mecanic din Gilău.

Învățând să merg, Învățând să „văd”

„Primele 3 luni din viață, atât mi-a luat să realizez ceea ce se întâmplă în jur, dar mai ales de ce am venit pe lume. Știam că am un alt scop, însă nu puteam să și exprim. Vedeam părinții în jurul meu vorbindu-mi lucruri pe care eu parcă le știam de mult.”

Florina

Avea doar 6 ani când acasă la bunici, într-o seară de vară, a fost trezită de un cor de voci ce cânta melodios un cântec pe care parcă îl știa și ea atunci. S-a ridicat din pat, pentru a-l asculta mai bine și a mers către geamul camerei. Atunci, din colțul geamului a vazut un înger în genunchi ce se ruga. Lumina era atât de puternică încât nu se vedea decât chipul strălucind în întunericul camerei. A simțit o strângere de mână puternică care a făcut-o să creadă că acolo e sfârșitul.

„Ce s-a întâmplat? A venit sfârșitul lumii? ”

„Nu încă, însă, tu vei ști de ce ești aici, pe pământ .” – a răspuns vocea suavă a îngerului.

Casa bunicii Florinei

Pe geam se vedea lumina lunii reflectată în norii întunecați. Sclipirea îngerului s-a pierdut prin geam, către cer. Acela a fost momentul în care Florina și-a dat seama că nu este doar o persoană comună, iar simțurile ei sunt focusate mai mult pe părțile nematerialiste.

Au urmat ani în care Florina vedea lucruri întâmplate sau care se vor întâmpla. Mergea pe străzile din satul bunicii și simțea fiecare urmă a sătenilor, lăsată pe pământ. Fiecare casă din sat avea o poveste pe care ea o știa deja. Simțea chiar si persoanele care au trăit în casele de acolo, dar nu mai sunt cu noi acum.

Viitorul ca memorie (deprinderea lucrurilor învățate)

Cele 5 simțuri limitează conștiința noastră, iar singura modalitate de a o extinde este de a merge dincolo de aceste simțuri. Iar acestea se pot finaliza prin accesul la ceva ce se numește „cunoștiință universală”.

În anii de școală, Florina știa aproape tot ce va urma să învețe, de la matematică și aritmetică, până la marile romane de la limba și literatura română.

Știam că urmează să fiu ascultată la școală, sau că vom avea un test în următoarea zi, așa că, trișam „altfel”. Îmi făceam o imagine vizuală a lecțiilor, pentru a reuși la fiecare test.

Florina

Având viitorul ca memorie, prezența, realitatea, dar și viitorul, au o conotație diferită pentru Florina.

Am vrut să opresc autobuze care urmau să aibe un accident, oameni care urmau să pățească ceva, pentru că simțeam că doar așa pot ajuta, că de aceea simțeam lucruri din viitorul apropiat. Însă, mi-am dat seama că nu pot schimba cursul vieții și că trebuie să las lucrurile să meargă de la sine.

Florina

Întrebări precum „Câte bătăi ale inimii mai am?” sau „Unde îmi va fi îngropat trupul după această viață?” devin fără sens dacă învățăm că binele și răul sunt doar impresii din viață. Odată ce acceptăm iubirea lui Dumnezeu, vom realiza că cineva are grijă de noi.

Florina

Exista viața de după?

De aceea Florina vede aceste lucruri strâns legate de Dumnezeu. După mai bine de 30 de ani de cercetări ea și-a dat seama că Dumnezeu este un suflet, o energie. O energie pe care noi toți o avem, însă, de multe ori nu suntem conștienți de ea. Iar asta nu este conectată cu nici o religie, ci pur și simplu cu o energie interioară.

Totuși Florina nu este un om ca noi toți, deși la prima vedere așa pare. Ea conectează toate trăirile de pe pământ, cu viața de după. Crede că sufletele noastre sunt menite să fie „în viață” pentru todeauna. Ba chiar sufletele celor dragi sunt aici, lângă noi. Doar că, cel mai frumos lucru este că aceste suflete nu mai suferă.

Florina

Așa cum am fost învățați că, în această viață nu putem procrea energia, ci doar să o convertim, în acest fel putem să o transformăm în energie eternă.займ на карту мгновенно без отказа безработным