Un tânăr antreprenor aduce în premieră în România primul serviciu de livrat cocktail-uri la domiciliu


Mihai Cosmin, 29 ani

Mihai Cosmin este primul antreprenor ce vine în întâmpinarea iubitorilor de alcool sofisticați, dar leneși.

Tânărul în vârstă de 29 de ani a început să lucreze pentru această afacere acum 3 ani pornind de la pasiunea lui pentru cocktail-uri, pe care le denumește „cele mai complexe produse” și totodată din cauza problemelor întâmpinate într-un bar „cu pretenții”.


Când a început totul?

Pentru că este un perfecționist din fire, Mihai și-a descoperit menirea, de a face o schimbare în cultura alcoolului, în urma unui curs de barman.

Primul pas în dezvoltarea ideii l-am făcut în urmă cu aproximativ 3 ani și a fost urmarea unui curs specializat în domeniu, rezultatul fiind obținerea brevetului de barman și descoperirea multor secrete ale meseriei.

Mihai Cosmin

Sidecar

Publicată de Sidecar pe Vineri, 27 octombrie 2017

despre sidecar

Platforma de afaceri este, mai pe înțelesul tuturor, un serviciu de livrat cocktail-uri. Lucrul acesta poate fi observat chiar și din logo-ul inspirat ce o reprezintă. Băieții explică ideea din spatele numelui amuzându-se de faptul că publicul observă doar unul din înțelesurile acestuia.

Numele de Sidecar (ataș de motocicletă) face referire atât la ideea de livrare, cât și la pasagerul ce nu are grija condusului, deci se poate bucura de un preparat alcoolic.

Mihai Cosmin

Unde se întâmplă magia?

Sediul Sidecar din Cluj-Napoca

Sediul în care Mihai își desfășoară activitatea este o cameră mare, foarte bine organizată, plină de toate tipurile de alcool pe care ți le poți imagina. Lângă e o rețea de aparatură de ultimă generațiecare care îţi ia ochii fix când pășești în „atelierul” barmanului. Înaintând printre rafturi am observat o mulțime de pahare din sticlă, cristal și plastic, împreună cu tot felul de compartimente: roșii, galbene, verzi, negre, mai mici și mai mari, ce dau un dinamism încăperii. Pe parcursul vizitei echipa a explicat cum funcțioază serviciul de livrări, din momentul în care primesc comanda, până când aceasta ajunge la client.


Produsele Sidecar când ajung la tine acasă

Toată vorbăraia mi-a creat o curiozitate pentru modul în care funcționează acest serviciu, așa că am încercat pe pielea mea experiența Sidecar. Când persoana de la livrări a adus comanda, primul lucru observat a fost grija cu care erau împachetate cocktail-urile. Te-ai aștepta să primești băuturile gata preparate, însă surpriza a fost că acestea au venit sub formă de componente separate ce au trebuit să fie mixate, astfel că tu devii propriul tău barman. M-am bucurat de un cocktail Hugo și de doua shot-uri: B52 și Brain Hemoragy.

Produsele comandate împreună cu instucțiunile acestora

Fiecare băutură vine cu propria istorie, astfel că în timp ce o savurezi ai parte și de un moment de cultură.

Modul de asamblare al produselor, unul dintre aspectele esențiale ale procesului de livrare a fost una dintre chestiunile cele mai greu de soluționat, neavând de unde să mă inspir și lovindu-mă de multe provocări cum ar fi livrarea cocktail-urilor într-o formă ireproșabilă, astfel încât clientul să aibă senzația că băutura tocmai a fost preparată în fața sa.

Mihai Cosmin

La întrebarea „cum te simți acum în pielea unui afacerist de succes” Mihai s-a transformat tomcai în opusul acestei imagini și a spus că nu vrea să lase niciodata succesul să îl schimbe.

Mai important decât succesul în afaceri consider că este urmarea visurilor, oricare ar fi ele. În cazul meu, visul a fost dezvoltarea unei afaceri indeite care, în același timp, să funcționeze la standarde înalte. Cred că am reușit acest lucru, fapt pentru care sunt mândru, însă continui să fiu aceași persoană de până acum.

Mihai Cosmin

Chiar dacă munca de birou ocupă o mare parte din timpul lui Mihai și al echipei sale, aceștia au tot suportul prietenilor lor.

Prietenii mi-au fost alături de-a lungul procesului de dezvoltare al ideii și au fost și ei la fel de nerăbdători ca mine în așteptarea zilei deschiderii, când au putut efectiv să guste roadele eforturilor depuse, la ei acasă.

Mihai Cosmin

Echipa este ambițioasă când vine vorba de planurile de extindere ale serviciului. Una din dorințele lor e ca platforma să fie recunscută pe plan internațional, iar Mihai are propria viziune legată de viitorul firmei.

Domnul Elon Musk mi-a spus că proiectul pentru crearea unei colonii pe Marte progresează în parametrii normali, deci preconizez un parteneriat Sidecar-SpaceX pentru livrarea de Old Fashioned și Mojito la adrese cu cod poștal marțian.

Mihai Cosmin