Drumul spre succes al Cameliei Crișan, fostă concurentă la Vocea României

,,Dacă acum 3 ani habar nu aveam cum voi reuși să-mi fac un trai din muzică, acum sunt sigură că locul meu este undeva acolo, în lumea muzicii.”

Camelia Crișan este o tânără cântăreață din Baia Mare, are 21 de ani și este studentă la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca. Chiar dacă este studentă ea acordă o foarte mare importanță muzicii „Am încercat să mențin un echilibru între muzică și școală. Schimbarea nu a fost deloc ușoară, având în vedere că locuiesc și singură în Cluj-Napoca. Mi-a fost și îmi este în continuare greu să rămân ancorată în realitate și să nu mă las furată de propriile mele visuri legate de muzică.”

Cum a început Camelia Crișan să cânte

Camelia spune că își dorea de mică să fie cântăreață, așadar, prima ei apariție pe scenă a fost la serbarea de la grădiniță când avea doar 2 ani urmând ca la 5 ani, să fie înscrisă la Palatul Copiilor din Baia Mare. Apoi, a fost înscrisă la Colegiul de Arte Baia Mare iar în prezent Camelia studiază Artele Spectacolului la Academia de Muzică Gheorghe Dima și își construiește drumul spre o frumoasă carieră de cântăreață participând la foarte multe concursuri și festivaluri. În plus, Camelia cântă și la nunți și alte evenimente. Conform spuselor ei, are evenimente programate pentru următorii 2 ani.

Întrebată care a fost cel mai frumos moment din cariera ei, Camelia spune că nu poate alege un moment anume și că fiecare experiență legată de muzică este specială. În ceea ce privește momentele nefericite din cariera ei, cu siguranță pierderea tatălui este cel mai greu și dureros moment prin care a trecut, dar ea spune că de când și-a pierdut tatăl s-au întâmplat foarte multe lucruri frumoase în cariera ei „simt că mă ajută de acolo de sus mai mult decât ar fi putut s-o mai facă de pe pământ”.

Despre cum participarea la Vocea României i-a schimbat viața

În 2016, Camelia a participat la Vocea României iar ea spune că acest lucru a fost cel mai bun și frumos lucru care i s-a întâmplat. A trecut prin 3 preselecții unde din câteva mii de concurenți a reușit să fie printre cei 50 de concurenți care au trecut mai departe la audițiile pe nevăzute. S-a pregătit intens pentru audiții și își dorea foarte mult să întoarcă măcar un scaun dar, urcând pe șcenă hotărâtă și încrezătoare, tânăra cântăreață a reușit să întoarcă 3 scaune, astfel, Smiley, Marius Moga ș Tudor Chirilă au vrut-o în echipa lor dar Camelia l-a ales pe Tudor Chiriliă ,,am decis să merg în echipa lui Tudor Chirilă pentru că am simțit că ne-am potrivi cel mai bine”. În cadrul concursului, Camelia a reușit să ajungă la dueluri unde a fost eliminată de Teodora, câștigătoarea emisiunii însă ea spune că nu a reușit să învețe foarte multe lucruri din punct de vedere vocal dar faptul că a fost la TV la o emisiune de acest gen a ajutat-o foarte mult să se promoveze și majoritatea evenimentelor la care are de cântat în aceasta perioadă le-a obținut datorită participării ei la Vocea României. În plus, Camelia începe să se remarce și pe plan internațional, având tot mai multe evenimente în afara tării.

Întrebată pe cine ar alege dacă ar fi din nou în fața juraților de la Vocea României, Camelia spune că l-ar alege din nou pe Tudor Chirilă „Dacă aș participa acum la Vocea României, cu siguranță l-as alege tot pe Tudor Chirilă. A avut un mod foarte frumos de a lucra cu noi, a știut să creeze împreună cu concurentul momente speciale, a fost foarte dedicat și a ales piese potrivite în funcție de concurent. Are și o cultură muzicală vastă. Pe lângă asta, a fost prietenos și sincer cu noi. Mă bucur că și acum am ocazia să lucrez cu el și managerul lui, Carina Sava, prin intermediul Agenției de Vise.”

Un alt pas important pentru cariera Cameliei este faptul că a fost invitată să cânte în fața a 10.000 de oameni la We Love Retro în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Cât despre planurile Cameliei de viitor în ceea ce privește cariera muzicală, aceasta spune că este deschisă la orice, deoarece acum 3 ani nu era sigură că va reuși să își facă un trai din muzică iar astăzi îl consideră un job din care își câștigă existența. Invitațiile la evenimente continuă să apară iar Camelia este sigură acum că locul ei este pe scenă. În plus, Camelia a mărturisit că își dorește să lanseze cât de curând o melodie compusă de ea împreună cu prietenul și chitaristul ei. Un alt obiectiv al Cameliei este să facă o piesă cu o vedetă cunoscută, din România își dorește să cânte cu Andra iar din străinătate cu Beyonce sau Bruno Mars. În plus, Camelia vrea să se axeze cât mai mult pe compunerea muzicii proprii ,, într-o țară în care suntem sufocați de multă muzică comercială care nu transmite nimic, este nevoie de cât mai mulți oameni curajoși care să-și cânte poveștile de viața”.

Sursa: arhiva personală a Cameliei Crișan