Media Digitală, cea mai căutată specializare ubb


Specializarea Media Digitală este primul program de licență din România care își propune pregătirea unor specialiști în domeniul comunicării online. Parte a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din Cluj-Napoca, programul promite cursuri despre web design, managment de conținut, social media, conținut multimedia, jurnalism, analiză de date digitale, punând de asemenea accentul pe inovare și antreprenoriat în mediul online.

Admitere la Media digitală 2018, FSPAC, UBB, Cluj-Napoca

Înscrie-te la specializarea Media digitală din cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Perioada de înscrieri e 11-17 iulie 2018. Mai multe detalii pe fspac.ubbcluj.ro/admitere/

Publicată de Media digitală UBB pe Duminică, 1 iulie 2018

Prima admitere a fost în toamna anului 2016 și a dat naștere primei generații de Media Digitală, formată din 20 de studenți. Vara următoare a adus un nou grup de tânări entuziaști, ocupând un număr total de 68 de locuri, cu mai bine de 50 de persoane care nu au avut norocul de a se regăsi pe vreo listă.

Facebook: Media Digitală UBB

Însă 2018 ne-a întâmpinat cu un interes și mai adâncit asupra acestui program: cu o concurenţă de 26 de candidaţi pe un loc, cea mai căutată specializare la examenul de admitere de la Universitatea Babeş-Bolyai a fost Media Digitală. Însă ce i-a convins pe acești tineri să aleagă această specializare?

Anda C, Piatra Neamț

Anda a avut media 10 la examenul de Bacalaureat și putea alege să își continue studiile la orice specializare. A ales, totuși, Media Digitală. ”Inițial eram interesată de CRP și încercam să mă documentez puțin despre asta, dar apoi am dat de Media Digitală, care mi s-a parut mult mult mai interesantă. M-a atras elementul de noutate și curriculum-ul divers, faptul că specializarea îmbină tot felul de cursuri din domenii diferite, iar asta mi s-a părut cel mai potrivit pentru mine, pentru că nu știu ce îmi doresc să fac mai departe.”

Așteptările ei au fost modeste: să aibă o experiență interesantă, să învețe multe lucruri noi și să descopere ce își dorește să fac mai departe. După un semestru, ea afirmă că acestea nu au fost doar atinse, ci depășite.”M-am simțit aruncată într-o lume nouă, dar mi-a placut să fac schimbări în viața mea. A fost neașteptat de plăcut și m-am îndrăgostit repede de facultate. A devenit un loc drag pentru mine, mi-a oferit oportunitatea de a face ceea ce îmi place și de a participa la o mulțime de activități la care nu m-aș fi gândit atunci când m-am înscris. Majoritatea profesorilor m-au facut să îmi placă și mai mult să vin la FSPAC pentru că sunt deschiși, prietenoși, apropiați de studenți și stiu să iși facă materiile atractive. Relația rece cu profesorii pe care am avut-o în liceu e parcă din alt film, din altă viață.”

”Am descoperit că a face site-uri web e mult mai interesant decat credeam și mi-am dus pasiunea pentru fotografie la un nou nivel. A început să-mi placa mult tot ce ține de imagini, de la interpretare la creare, lucruri cu care am mai avut tangențe doar la orele de desen.”

Oferind nota zece specializării, Anda oferă cu drag următorul sfat oricărei persoane care se gândește să aplice la FSPAC: ”i-aș spune să nu ezite pentru că va avea o viață de student deosebită dacă va veni la FSPAC, indiferent de specializare. Cuiva care se gândește să aplice la MD i-aș spune să se pregatească pentru un adevărat șoc, pentru că nimic din ce urmează nu seamană cu experiența liceului. Totuși, eu aș sugera să se documenteze înainte în privința cursurilor și să se înscrie dacă îl pasionează materiile și dacă e dispus să accepte provocări noi, pentru că e greu să ții pasul.”


Daniela M, Sibiu

”Am auzit de Media Digitală la începutul clasei a 12-a, când eram foarte confuză în privința facultății. Știam că doresc să găsesc un domeniu creativ, dar care să fie și actual. Am descoperit specializarea prin research individual și am făcut alegerea instant. Consider că această opțiune reprezintă o treaptă superioară către comunicare, influentă deoarece suntem înconjurați de platforme digitale care pot avea un impact deosebit dacă sunt folosite corespunzător. Am avut norocul de a avea susținerea părinților în alegerea făcută. Nu pot spune că am primit descurajări din partea celor din jur, cât am avut parte de întrebarea “Ce e Media Digitală?”.

După un semestru, ea își afirmă mulțumirea asupra deciziei luate. ”Datorită faptului că facultatea îmbină atâtea ramuri ale designului și nu numai, pot spune că sunt mai confuză ca niciodată. E într-un mod pozitiv, deoarece îmi place 90% din ce facem, însă nu știu exact pe ce parte o să continui.”


Final de atelier foto cu grupa de la Media digitală. Cu soare 🙂

Publicată de Andreea Mogos pe Marţi, 5 iunie 2018

Diana M, Baia Mare

Diana a ales MD deoarece îi place faptul că se combină editarea foto/video cu designul web și elemente de jurnalism. Își amintește că, de câte ori o întreba cineva la ce specializare vrea să meargă și răspundea cu “media digitală”, majoritatea spuneau că nu au mai auzit de ea și o întrebau de ce nu a ales altceva. Dar ea era hotărâtă asupra acestei facultăți, iar cariera de social media manager o atrăgea foarte mult.

Primul semestru la facultate i s-a părut o provocare, deoarece a fost o perioadă de adaptare într-un nou oraș, cu alt fel de oameni, însă cursurile i s-au părut interesante și ”a avut ocazia să descopere lucruri noi.”. Consideră că și-a schimbat traiectoria profesională, deoarece în vară voia să se axeze pe partea de editare web, dar acum i se pare prea complicată. ”Încă nu știu sigur ce vreau să fac, dar sper ca următoarele cursuri să îmi dezvolte un interes asupra unui alt domeniu. Așteptările mi-au fost atinse, am învățat lucruri utile.”

Ea îndeamnă cu drag ca lumea să se înscrie la Media Digitală, întrucât ”este o specializare care îți dezvoltă creativitatea și te pregătește pentru cariere căutate pe piața muncii.”