7 festivaluri la care trebuie să participi

1. Tomorrowland

Tomorrowland este unul dintre cele mai mari festivaluri EDM din lume, fiind organizat anual încă din anul 2005.  De-a lungul timpului, festivalul a fost premiat cu titluri precum “World’s Best Festival”, “Best International Dance Music Festival”, “Best Music Event”. Acest festival se bucură de un număr de peste 400,000 de participanți și prezența multor DJ renumiți precum: Tujamo, Tiesto, Martin Garrix, Don Diablo, Steve Aoki, Dimitri Vegas & Like Mike și mulți alții. Ediția de vară are loc în Belgia, mai exact în orașul Boom. Începând cu anul 2019 s-a lansat o ediție de iarnă sau “Tomorrowland Winter”, în Franța.

2. Untold

Untold este cel mai mare festival de muzică din Europa de Est. Acesta are loc în Cluj Napoca, pe Cluj Arena. Prima ediție a avut loc în anul 2015 și este organizat în fiecare an de atunci, datorită succesului pe care acesta îl are.  În 2015, UNTOLD a căștigat titlul de “Best Major European Festival”. Numărul de participanți crește de la an la an, în 2019 depășind numărul de 370,000. La fel ca Tomorrowland, stuff-ul UNTOLD încearcă să aducă pe scenele festivalului artiști cât mai cunoscuți: Martin Garrix, David Guetta, Dimitri Vegas&Like Mike, Armin van Buuren, iar surpriza aniversară a ediției din 2019 a fost Robbie Williams.

3. Ultra Music Festival 

În luna martie, în fiecare an, în Miami, are loc Ultra Music Festival. Acest festival a avut prima ediție în 1999 și poartă numele unui album Depeche Mode din 1997. Festivalul se întinde pe o perioadă de trei zile, de vineri până duminică, iar biletele pentru festival sunt sold out într-un timp foarte scurt în fiecare an. Numărul de participanți crește de la an la an, iar festivalul devine din ce în ce mai cunoscut. Numărul participanților este de peste 180,000, aceștia fiind încântați de artisții care fac ca momentele petrecute acolo să fie de neuitat.

4. Coachella

Coachella 2019

Un festival care îmbină muzica și arta, Coachella are loc în fiecare an în California, încă din 1999. În luna aprilie a fiecărui an, timp de trei zile, în California ajung artiști consacrați din mai multe genuri, inclusiv rock, pop, indie, hip hop și muzică electronică. Coachella este considerat cel mai mare festival din Statele Unite, iar în lume, acesta ocupă un loc fruntaș în topul celor mai cunoscute festivaluri.

5. Amsterdam Dance Event

În Amsterdam, luna octombrie se caracterizează prin 5 zile pline de distracție la Amsterdam Dance Event, o combinație de conferiță și festival. Pe timp de zi, fondatorii The Amsterdam Dance Event oferă un program de conferințe susținute de ADE Pro, ADE Tech, HDE, Universitatea ADE, ADE Next, ADE Beamlab și ADE Green, iar pe timp de noapte are loc ADE Festival, alcătuit din 450 evenimente și 2.200 de artiști în 115 cluburi și locuri. La aceste spectacole participă mai mult de 300,000 de persoane, ceea ce face ca Amsterdam să fie unul dintre cele mai cunoscute orașe în ceea ce privește clubbingul.A

6. Sunburn festival

EDM este unul dintre cele mai apreciate genuri de muzică și de către tinerii din India. Ca urmare, Sunburn Festival este organizat în India. Prima ediție a avut loc în 2007, iar acesta îmbină muzica bună, mâncarea și shopping-ul, astfel încât acesta a devenit cel mai mare festival din Asia. În 2009, Sunburn Festival a ajuns în top 10 festivaluri din lume.

7. Nocturnal Wonderland

Cunoscut ca “Nocturnal Festival”, festivalul de muzică dance, electronică care are loc pe o perioadă de două zile, în prima săptămână din septembrie și se desfășoară în două locații: San Bernardino – California, Rockdale – Texas. De altfel, acest festival este cunoscut pentru numărul uriaș de incidente, în 2016 fiind arestați sute de oameni în cadrul acestui festival.