7 artiști INDIE mai puțin cunoscuți cu un potențial muzical unic

Muzica indie nu este un stil de muzică distinct, dar majoritatea trupelor sunt influențate unele de altele provocând un sunet similar. Sunetul este melodic, instrumentele sunt simple, frumos armonizate iar versurile sunt puternic emoționante. Putem chiar cataloga genul indie drept unul de nișă, aprecierea venind din partea unui număr destul de redus de persoane. Puțini, da’ buni! cum s-ar zice- fanii indie trăiesc această muzică simțind fiori din cap până-n picioare! Dacă te numeri printre iubitorii acestui univers, te invităm să cunoști 7 artiști care te vor transpune delicat într-un cu totul alt ambient:

7. MATT BELMONT

Compozitorul și muzicianul Matt Belmont s-a bucurat de un succes viral cu proiectul său numit “Belle Mt.”prin single-ul de debut „Hollow”. Matt lucrează la “Belle Mt. material” în colaborare cu Femke,producător din Nashwille și câștigător de Grammy.

“Părinții mei mi-au cumpărat o mașină de karaoke pe când aveam vreo cinci sau șase ani. Cu trecerea timpului, au văzut o reclamă pentru un pian vechi în ziarele locale și au mers și l-au cumpărat pentru mine.
Când aveam vreo 15 ani, am început să cânt la chitară. Apoi am trecut prin prima mea despărțire reală și am început să scriu melodii despre asta; melodii care sunt îngropate pentru totdeauna, sper! ”

Muzicianul susține că acum se află într-o nouă etapă definită de apariția “Origini” și că entuziasmul este pe măsură.

“Am făcut videoclipul oficial cu Mustashrik, un animator care a dat mâna pe Instagram – a animat manual întregul videoclip. S-a dovedit a fi această poveste frumoasă. Este ca o speranță viitoare a rasei umane cu o poveste științifică. Arată uimitor.”

(sursa:https://www.astonmics.com/EN/artist-details/Matt-Belmont-Belle-Mt)

“It’s only love”
“Hollow”

6. ISAAC GRACIE

Isaac Joseph Gracie-Burrow, cunoscut profesional sub numele de Isaac Gracie, este un compozitor britanic din Ealing, West London.

Faima lui Isaac Gracie și-a avut începutul în 2015, odată cu apariția melodiei “Last Words”. Încă de la o vârstă fragedă s-a implicat în zona muzicală, fiind membru al corului „Ealing Abbey”.

La 14 ani a început să scrie piese. A intrat pentru prima oară în atenția unei mari case de discuri datorită primului EP de-al lui numit “Songs from my Bedroom” care a fost înregistrat chiar la el acasă! Artistul are ca scop să devină un om mai bun la nivel spiritual și ca fire masculină- să compenseze comportamentul tatălui nepăsător din copilărie. Persoana iubită și muzica s-au adeverit a fi oaza lui de liniște, transformând durerea acumulată în artă pură. Cu o prezență scenică plină de modestie, Isaac Gracie reușește să fascineze publicul doar cu chitara, vulnerabilitatea lui și melancolia din versurile pieselor.

(sursa:https://www.allmusic.com/artist/isaac-gracie-mn0003495578/biography)

“silhouettes of you”
“last words”

5.gIOVANI “jack” savoretti

Giovanni “Jack” Savoretti  este un cântăreț acustic solo englez, de origine italiană. A lansat până în prezent șase albume de studio: Between the Minds (2007), Harder Than Easy (2009), Before the Storm (2012), Written in Scars (2015), Sleep No More (2016) și Singing to Strangers (2019) . Piesa sa „Candlelight” s-a înscris în 2019 în topurile din Marea Britanie, ajungând pe poziția nr. 70 pe UK Singles Chart.

A început să cânte la chitară la vârsta de 16 ani. A crescut la Londra, visul lui fiind cel de a deveni fotbalist. Cu trecerea timpului a rămas impresionat de Simon & Garfunkel, după ce-a văzut „The Graduate“. Dorința de a deveni actor creștea tot mai tare,însă mutarea la Geneva l-a împiedicat.. Începând să îmbine cu succes poezia cu muzica,specialiștii l-au numit “următorul Bob Dylan”.

“În adolescență, era interesat doar de poezie. Scriam tot timpul, era treaba de făcut, stai sub un copac cu un caiet, mergi undeva în capul tău. Eram în nori. Când mama lui i-a dat o chitară și i-a sugerat să încerce să pună o parte din cuvintele sale la muzică, el a fost surprins cât de mult mai mulți oameni te ascultă când cântă decât dacă citești o poezie. După aceea, nu m-am putut opri, a fost o scriere constantă, în fiecare zi, a devenit aproape o formă de conversație, modul în care interacționez cu lumea.”

(sursa:https://adevarul.ro/entertainment/muzica/cantaretul-folk-pop-jack-savoretti-si-a-anulat-concertul-romania-1_577231a65ab6550cb85bafeb/index.html )

“What more can I do?”
“Home”

4. HOLLOW COVES

Hollow Coves este un grup folk format din artiștii Ryan Henderson și Matt Carins. E caracterizat de versuri de impact, armonii unice și melodii care par să se conecteze cu ajutorul liniilor melodice de întreaga natură.

Fondat în 2013 în Brisbane,evoluția proiectului e determinată de iubirea împărtășită pentru călătorii și muzică acustică.Acesta ia sfârșit în 2017 odată cu lansarea single-ului „The Woods”. Mai târziu în acel an, Hollow Coves a înregistrat un acord cu Nettwerk și a lansat EP-ul lor de debut, “Wanderlust”, care a obținut comparații cu contemporani precum Angus și Julia Stone, Ben Howard și Paper Kites. Doi ani mai târziu, grupul s-a întors cu primul lor efort lung “Moments”, încărcat de nostalgie, fiind produs de Chris Bond.

(sursa:https://www.allmusic.com/artist/hollow-coves-mn0003390133/biography;https://www.onestowatch.com/artist/hollow-coves)

“Coastline”
“These memories”

3. ben howard

Benjamin John “Ben” Howard este un compozitor și muzician englez. Și-a lansat debutul EP “Games in the Dark”(2008). La premiile “Brit 2013” a primit premiul “Brit” pentru “artistul britanic solo masculin. A concertat la festivalul Glastonbury din 2013 pe Pyramid Stage sâmbătă 29 iunie. El a lansat cel de-al doilea album de studio, “I Forget Where We Were”, în octombrie 2014. Acesta ocupa locul 1 în topurile muzicale. Începând cu 2017, el este membru al trupei “A Blaze of Feather” cu India Bourne, Mickey Smith, Nat Wason, Rich Thomas și Kyle Keegan. Cel de-al treilea album, intitulat “Noonday Dream” a fost lansat la 1 iunie 2018.

Ben Howard nu este interesat să urmărească acele piese media obișnuite. Dacă ar putea, ar prefera să dispară complet în spatele melodiilor sale. Nu îi place să vorbească despre ele, le permite să trăiască liber, să-și spună propria lor poveste.

(surse:https://www.allmusic.com/artist/hollow-coves-mn0003390133/biography ; https://en.wikipedia.org/wiki/Ben_Howard;https://nbhap.com/stories/ben-howard-noonday-dream-story)

“Promise”
“I forget where we were”

2. ANGUS&JULIA STONE

Angus&Julia Stone sunt un grup australian de folk și indie pop, format în 2006 de fratele și sora Angus și Julia Stone. Crescând pe plajele din nord de Sydney, frații Stone au fost învățați muzică pop la o vârstă fragedă de tatăl lor, care a cântat într-o trupă de copertă locală. În 2005, Julia Stone a început să predea lecții de trompetă în timp ce fratele ei Angus lucra ca muncitor. Ea l-a convins să-și testeze talentele muzicale interpretând la nivel local, iar el s-a revanșat aducând-o pe scenă cu el ca muzician.

 Angus și Julia Stone au lansat patru albume de studio: “A Book Like This “(2007), “Down the Way” (2010), “Angus & Julia Stone” (2014) și “Snow” (2017). La ARIA Music Awards din 2010, au câștigat cinci premii din nouă nominalizări: Album al anului, Cel mai bun album alternativ pentru adulți, Cel mai bun cover art și producător al anului pentru Down the Way și Single of the Year pentru „Big Jet Plane” . Fratii au emis două albume solo fiecare.

(surse:https://en.wikipedia.org/wiki/Angus_%26_Julia_Stone;https://www.allmusic.com/artist/angus-julia-stone-mn0000722398/biography)

“Chateau”
“Mainstreet”

1.valeria stoica

În ultimii ani,scena românească a fost cucerită de numeroși artiști sosiți din Moldova. Ieșeau în evidență prin mesajul puternic și metaforele nenumărate. Valeria Stoica, tânăra din Moldova se deosebește chiar și de ceilalți artiști din țara ei prin muzica pe care o cântă:indie-folk. Mulți o aseamănă cu celebra Birdy datorită sensibilității și fragilității ei.

 s-au remarcat numeroși artiști din Moldova, care au cucerit scena muzicală din România datorită pieselor cu mesaj, esență și versuri pline de metafore. Valeria Stoica poate fi încadrată într-o categorie aparte, aceasta cucerind prin piese indie-folk și un stil muzical ce amintește de sensibilitatea și fragilitatea lui Birdy. Deși a primit oferte de colaborare din mai multe direcții, artista vrea să își păsteze stilul autentic, așa că a ales să intre în echipa Uninvited Artists pentru că îi oferau libertatea de creație pe care și-o dorea.

 Valeria a fost studentă la “Academia de muzică, teatru și arte plastice” din Moldova, la secția regie film, iar în prezent locuiește în România și se ocupă de carieria ei muzicală.

(sursa:https://www.infomusic.ro/2018/02/valeria-stoica-o-prezenta-indie-care-cucereste-sufletele-la-prima-ascultare/)

“Empty Air”
“Poate”