Din totdeauna , filmele au avut un impact puternic asupra vieților tuturor. Mulți oameni se pot identifica cu anumite persoane sau cu situațiile prin care acestea trec, lucru ce iși poate lăsa amprenta foarte ușor asupra unui individ, deseori gândindu-se “Hmmm, oare ce ar face personajul meu preferat în această situație?”. Astfel, am făcut o selecție de scene care ar emoționa orice persoană și care ar demonstra faptul că este ok să fii vulnerabil uneori.

1.Ultima scenă (tributul lui Paul Walker) din Fast and Furious 7

Decesul lui Paul Walker, unul dintre actorii de frunte ai francizei „Fast and Furious”, a șocat o întreagă planetă și a întristat mulți fani. Întrucât filmul nu a fost terminat, echipa a adus un tribut emoționant colegului lor, care era ca un membru al familiei lor. Scena îl prezintă Vin Diesel și Paul Walker având ultima lor plimbare împreună. Înainte de a o lua fiecare pe un drum separat, sunt derulate scene cu actorul din toate filmele și creează una dintre cele mai emoționante scene ale cinematografiei contemporane. Este, de asemenea, scena este cunoscută sub numele de „partea în care bărbații adevărați au plâns”.

2.Scena în ploaie din The notebook

The Notebook este unul dintre cele mai cunoscute filme romantice din toate timpurile și una dintre cele mai populare replici este atunci când, după ani in care au fost desparțiți, cuplul se reunește. În ploaia torențială, Noah îi mărturisește singurei sale iubiri că dupa ce s-au desparțit, el i-a scris în fiecare zi o scrisoare de dragoste, timp de un an de zile și că povestea lor nu s-a terminat. O adevărată dovadă a iubirii care ne-a umezit ochii tuturor.

3.scena cinei romantice din Doamna si Vagabondul

Există ceva cu adevărat romantic în legătură cu pastele, nu-i așa? Ei bine, mulți dintre noi avem această percepție și datorită acestei scene incontestabil de adorabile din Lady and the Tramp. Acești câini pot fi un pic confuzi cu privire la ceea ce este hrana pentru câini, dar asta nu face ca această scenă să fie mai puțin drăguță și plăcută.

4.Scena mărturisirii lui Darth vaider din
Războiul stelelor – Episodul V: Imperiul contraatacă

Dintre toate momentele memorabile Star Wars, acesta este cu siguranță în capul listei. Dezvăluirea faptului că Darth Vader este tatăl lui Luke a fost șocantă pentru întreaga audiență a filmului și un moment cu adevarat emotionant pentru toti fanii francizei.

5.Scena „O Captain! My Captain” din Cercul poeţilor dispăruţi

Acesta este cu siguranță unul dintre cele mai memorabile filme ale regretatului Robin Wiliams. Scena în care toți elevii s-au ridicat pe banci în semn de solidaritate pentru profesorul lor preferat de engleză, care îi încuraja să fie ei insuși, a fost un moment cu adevărat emoționant. Publicul empatizează cu tinerii deoarece cu toții dorim să fim alături de persoanele care ne sprijină și ne incurajează, nu este așa?

6.Scena din Regatul de gheață în care olaf se topește

via GIPHY

Nu contează la ce vârstă urmarești filmul animat Frozen, Olaf cu siguranța va fi personajul tău preferat. Cel mai simpatic om de zăpadă este întruchiparea loialității, inocenței și chiar a înțelepciunii. Într-un moment în care Anna era pe care să se transforme în gheață, Olaf i-a fost alături chiar dacă era pe care să se topescă din cauza caldurii șemineului. Olaf ne oferă o lecție de solidaritate când Anna îi spune lui Olaf că acesta se topește iar motivația acestuia a fost că „Pentru unii oameni merită să te topești.”.

7. Montajul cu Ellie si Carl din deasupra tuturor

Filmele de animație ne pot emoționa până la lacrimi indiferent de vârstă. Un exemplu in acest sens este filmul Deasupra Tuturor care în primele 10 minute prezintă viața cuplului de la inceput până la final. Să țineți servețelele aproape, veți avea nevoie.

8. Scena reîntâlnirii stăpânei cu Hachiko din Hachi: Povestea unui caine

Povestea reală este inspirată din legenda Japoneza a cainelui Hachiko, un caine din rasa Akita Inu, care iși însoțea stăpânul, un profesor universitar care făcea naveta zilnic, pana la gară. După ce bărbatul a suferit un atac cerebral și a murit, câinele său a continuat să facă drumul dus-întors la gară pentru tot restul vieții sale
În film, acțiunea se petrece într-un orășel american, iar la început soția profesorului nu vrea sub nicio formă să păstreze câinele în casă. Revenită după zece ani acasă după ce a părăsit orașul, aceasta se întâlnește cu câinele în gară.

În scena cu adevărat memorabilă din film, femeia îi spune lui Hachiko: “Sărmanul de tine! Încă îl mai aștepți! Pot să stau cu tine, să aștept următorul tren?”. Aceasta scena a sensibilizat intregul public si Hachiko a devenit un simbol al loialității.

9. Scena din baia metroului din The pursuit of happyness

Filmul inspirat dintr-o poveste reală ne oferă tuturor o lecție despre cum să nu ne dăm batuți niciodată și despre ce înseamnă sacrificiul. Într-o scenă Chris(Will Smith) se refugiază într-o baie publică deoarece rămâne alături de fiul său fără un acoperiș deasupra capului și începe să lăcrimeze deoarece nu știe ce îi va rezerva ziua de mâine. Îngrijorarea acestuia reflectă perfect grija unui părinte și ceea ce înseamnă să fii puternic pentru cel de langă tine.

10. Finalul filmului Titanic

via GIPHY

Titanic nu putea lipsi de pe această listă. Drama inspirată din tragicul eveniment din 1912 îi are drept protagoniști pe Rose și Jack. Cei doi trăiesc o superbă poveste de dragoste până când se întamplă tragicul accident. În final, Jack iși riscă viața pentru Rose lăsând-o să plutească pe o ușă, drept dovadă a iubirii pe care i-a purtat-o. Nu putem nega faptul că nu lăcrimăm de fiecare dată când revizionăm filmul.