Dansul este expesia fizică a sentimentelor și ideilor, prin mișcare și ritm. El cuprinde mai multe genuri, stiluri inspirate din diferite culturi din întreaga lume. Fiecare persoana își poate găsi un stil care i se potrivește și care poate să îi aducă anumite beneficii.

Dansul este o formă de artă distractivă atât pentru participanți, cât și pentru observatori, însă îți prezint aici 7 motive pentru care ar trebui sa te apuci de dans.

1.Dansul te relaxează

Toată lumea caută o modalitate de relaxare în viața de zi cu zi, iar dansul este printre cele mai potrivite lucruri pentru asta. Unul dintre cele mai cunoscute beneficii a dansului este detașarea. Concentrarea ta este asupra dansului în acel moment, și nu te mai gândești la lucruri care îți provoacă stres. Dansând, vei căpăta și o stare de spirit mai bună.

2. Sănătate și fitness

Dansul este un antrenament cardiovascular care face sângele să curgă mai repede,iar în acest fel poți și să arzi calorii. Este o modalitate distractivă și interesantă să începi să duci un stil de viață mai sănătos, dansul fiind foarte solicitant. În timp, te ajută foarte mult să îți tonifiezi corpul și să îți crești flexibilitatea.

3. Creșterea încrederii în sine

Prin simplul fapt că dansezi într-o sală înconjurată de alți oameni, încrederea începe să crească. Faptul că te expui și dansezi fără inhibiții, îți dă un sentiment puternic de încredere care te ajută să evoluezi în dans, dar și să evoluezi tu ca persoana. Cu cât ai mai multă încredere în tine, cu atât vei deveni o persoana mai puternică.

4.Oportunitatea de a crea relații noi

Există multe stiluri de predare, unul dintre acestea fiind dansul în grup (care este și cel mai folosit). Participând la cursuri de dans alături de alte persoane, ai șansa să creezi noi relații, să devii o persoană mai destinsă și mai deschisă cu cei din jur. Poate aceste noi relații pe care le vei creea te vor ajuta să rămâi în continuare pe ringul de dans.

5.Creșterea creativității

Uneori, este dificil să găsești oportunități pentru a-ți stimula imaginația, în special daca petreci o mare parte din zi la un loc de munca non-creativ. De aceea este ideal să-ți găsești hobby-uri care să te ajute pe partea de creativitate, iar dansul este perfect pentru asta.

6. dansul te motivează

Dorința de a persevera și a deveni mai bun cu fiecare curs la care participi va deveni din ce în ce mai mare. Astfel, vei deveni mai ambițios și pe alte planuri și vei dori să te dezvolți în mai multe direcții.

7.distracția

Dansul este un sport plin de distracție. Atât în sala de dans, cât și la evenimente, vei avea parte garantat de experiențe foarte fun alături de noii prieteni.

În caz că te gândești că poate e prea târziu să te apuci de dans, trebuie să urmărești acest video: