cum să scapi de STRES în 3 pași

Stresul a ajuns să fie cea mai întâlnită problemă cu care ne luptăm în fieecare zi. Fie că provine de la locul de muncă, școală sau tensiunea din familie, a învăța să cooperăm cu stresul nu mai e o opțiune. Învață acum cum să scapi de stres prin 3 metode simple, chiar și atunci când situația nu te ajută.


Stresul este în esenţă o decuplare de pământ, o uitare a respiraţiei. Stresul este o stare de ignoranţă. Crede că totul este o urgenţă.

Natalie Goldberg

1. Învață să îți gestionezi timpul

Stresul apare cel mai des atunci când suntem în criză de timp. Cu cât ești mai organizat, cu atât vei fi și mai liniștit. Obișnuiește-te să scrii într-o agendă toate sarcinile pe care le ai de îndeplinit, prioritizează-le și planifică timpul exact și realist în care le vei îndeplini.

2. Schimbă-ți perspectiva

Deși stresul pare a fi o normalitate, e nevoie să înțelegem că senzația pe care o resimțim poate fi învinsă. Dacă pornești la drum cu ideea că ceea ce te apasă poate fii rezolvat, faci deja un prim pas spre a te simți mai bine.

3. Meditația

Ori de câte ori ai timp liber, nu ezita să rămâi singur cu gândurile tale. Stresul poate fi învins prin acceptare, iar pentru aceasta e nevoie de timp alocat special pentru înțelegerea lui. Mai multe despre efectele benefice ale meditației asupra stresului găsești în acest studiu: https://abhedayoga.ro/ce-efect-are-meditatia-asupra-creierelor-noastre-ne-dezvaluie-un-studiu-efectuat-de-universitatea-harvard/

Învață cum să rămâi calm atunci când stresul te acaparează!